Pitääkö kiveniskemä tuulilasissa korjata heti?

Kiveniskemistä syntyneet kolot tuulilasissa ärsyttävät jokaista autonomistajaa. Joskus jälki on huomattavan suuri, jolloin autoilija suuntaa korjaamolle sen enempää miettimättä, mutta entä kun jälki on pienen pieni?

Pitääkö jokainen kiveniskemä käydä korjauttamassa ja millä aikataululla?

Tuulilasi on osa auton kantavaa rakennetta, joten se on pidettävä kunnossa, muistuttaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen. Paitsi, että kiveniskemät heikentävät tuulilasin kestävyyttä, ne myös vaikeuttavat havainnointia tuulilasin läpi.

Kuinka toimia?

Kun kivi tai nasta vaurioittaa tuulilasia, kuivaa kohta ja laita sen päälle kirkas teipin pala tai erityinen kiveniskemän suojaksi tarkoitettu tarra. Tarroja myydään muun muassa tuulilaseja vaihtavissa ja korjaavissa liikkeissä. Niitä kannattaa ostaa valmiiksi autoon.

– Teipin tai tarran tehtävä on suojata vauriokohtaa lialta ja kosteudelta, kunnes vaurio saadaan korjattua. Se on siis vain ensiapu varsinaiselle korjaukselle. Pienestäkin kivenlyömästä tulee helposti halkeama, jos lasin korjauksen kanssa viivytellään, Vesalainen sanoo.

Lämpötilaerot myrkkyä!

Lämpötilaerot ovat myrkkyä kiveniskemän vaurioittamalle tuulilasille.

Jos saat kiveniskemän, vältä kylmän ilman puhaltamista tuulilasille kesällä ja pakkaskeleillä kuuman - näin kiveniskemä ei leviä halkeamaksi niin helposti.

Lue myös:

    Uusimmat