Hyvinvointialueiden puhelinpalveluissa ollut vika on saatu korjattua – palvelut ovat palautumassa

Teleyhtiö Telian mukaan sen palveluissa ollut vika on saatu korjattua ja palvelut ovat palautumassa. Vian aiheutti yhtiön mukaan virhe sen sisäisissä järjestelmissä.

Iltapäivällä useat hyvinvointialueet ilmoittivat, että niillä oli häiriöitä palvelunumeroissa. Vika häiritsi esimerkiksi puhelujen yhdistymistä ja takaisinsoittojärjestelmiä.

Vioista ilmoittivat ainakin Pirkanmaan, Kainuun ja Etelä-Savon hyvinvointialueet.

Telian viestinnästä kerrottiin STT:lle, että kyse on järjestelmäviasta. Verkko sen sijaan toimii normaalisti ja on pystyssä.

–  Vialla on asiakaspalveluratkaisu. Se on organisaatioiden käyttämä ratkaisu, joka kokoaa yhteen eri yhteydenottokanavia ja kommunikaatiota asiakkaiden kanssa, viestinnästä kerrottiin.

Kainuussa eivät toimi puhelinpalvelut ja vaihde, takaisinsoittojärjestelmät eikä päivystysapunumero 116  117.

Henkeä ja terveyttä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Pirkanmaan hyvinvointialue puolestaan kertoo Twitterissä, että Telian valtakunnallisen häiriön takia moniin hyvinvointialueen numeroihin ei nyt saa yhteyttä. Häiriö koskee eri kuntien alueilla olevia Telian liittymiä mutta myös Sote-luuria ja terveysneuvonnan numeroa.

Pirkanmaalla vika esiintyy erityisesti palvelunumeroissa, joissa on jono- tai takaisinsoittojärjestelmä. Sen sijaan normaalit matkapuhelimet toimivat.

Etelä-Savon hyvinvointialue taas kertoo, että puhelinpalveluissa ilmennyt tekninen häiriö on estänyt puheluiden yhdistymisen esimerkiksi Eloisan Päivystysavun numeroon 116  117 kello 12.50 alkaen. Myös varajärjestelmä on epäkunnossa, eivätkä kaikki puhelut tule läpi.

Lue myös:

    Uusimmat