Mainos

Soneralla vikatilanne verkossa – yhtiön mukaan hätäpuhelut menevät läpi

Soneran liittymistä soitetuissa hätäpuheluissa on ilmennyt häiriöitä. Asiasta tiedottaa Hätäkeskuslaitos. Soneran verkossa on vikatilanne, jonka laajuudesta ei ole selvyyttä. 

Hätäkeskuslaitoksen mukaan häiriötilanteissa puhelimen voi yrittää käynnistää uudelleen ja yrittää soittaa hätäpuhelu ilman, että syöttää ensin PIN-koodin.

Hätäpuheluiden soittaminen muiden teleoperaattorien liittymistä onnistuu edelleen.   

Sonera: Hätäpuhelut menevät läpi häiriöistä huolimatta

Soneran mukaan sen liittymistä soitetut hätäpuhelut reitittyvät häiriötilanteessa automaattisesti läpi DNA:n verkon kautta. Puhelimesta voi myös poistaa SIM-kortin ennen hätäpuhelua, jolloin sen soittaminen onnistuu. Näin ohjeistaa Soneran viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tatu Tuominen.  

Sonera rajaa parhaillaan koko Suomen alueella toimivan 2G-verkkonsa häiriötilanteen laajuutta. Vika koskee osaa 2G-puheluista, yritysten vaihdepalveluja ja 020-alkuisia numeroita.

Sonera on saanut rajattua koko Suomen alueella toimivan 2G-verkkonsa häiriötilanteen laajuuden. Ongelmia on Pohjois-Pohjanmaalla, Porin ja Tampereen välisellä alueella ja Jyväskylän alueella. Vika koskee osaa 2G-puheluista, yritysten vaihdepalveluja ja 020-alkuisia numeroita. Puolenpäivän jälkeen alkanutta vikaa korjataan parhaillaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.