Piristystä loskasäähän! Näin ujutat maltilla väriä omaan arkipukeutumiseesi: "Kyllä suomalaiset pukeutuvat muuhunkin kuin pelkkään mustaan"

Väriä loskaan: Suomalaiset ovat harmaita pukeutujia – näin saat väriä vaatekaappiin ekologisesti 5:18
Beyond Retron Juliana Mota vinkkaa, kuinka mustaan arjessa luottava pukeutuja voi maltilla lisätä väriä vaatekaappiinsa.

Loskasäälle ei näy loppua, mutta talven pimeyttä voi piristää somessa vahvasti trendaavalla dopamiinipukeutumisella.

Monelle suomalaiselle mustat ja neutraalit värit ovat vaatekaapin kulmakiviä. Talvisen harmaata arkea voi kuitenkin yrittää piristää ottamalla pukeutumiseen mukaan hiukan väriä. Sosiaalisessa mediassa on tänä talvena trendannut niin kutsuttu dopamiinipukeutuminen.

Dopamiinipukeutumisessa ajatuksena on, että kirkkaat värit, kuten esimerkiksi turkoosi, limenvihreä ja pinkki saavat mielen valoisaksi ja olon lämpöiseksi talven pimeydessä.

Mutta entä jos onkin vähän ujompi värien kanssa? Kuinka dopamiinia ja väriä voisi maltillisesti ujuttaa arkipukeutumiseen? Selvitimme viime vuoden lopulla Helsingissä ovensa avanneen vintageliike Beyond Retron apulaismyyntipäällikön Juliana Motan johdolla, kuinka kirkkaita värejä voi maltilla tutustuttaa mukaan omaan arkipukeutumiseen.

–  Kyllä suomalaiset pukeutuvat muuhunkin kuin pelkkään mustaan, Mota vakuuttaa tyrmäten uskomuksen suomalaisten pliisun harmaasta pukeutumistyylistä.

Vaatekaapin väripiristykset kannattaa hankkia ekologisesti käytettynä, jolloin saa pukeutumisesta hetkellisen dopamiiniryöpyn lisäksi myös paremman omantunnon pidemmällä tähtäimellä.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miten Beyond Retron Juliana Mota ehdottaisi mustaan normaalisti arjessaan turvautuvan Fannin kokeilevan väriä pukeutumisessaan.

Lue myös:

    Uusimmat