Pippa Laukka kertoo Anna-lehdessä äitinsä kuolemasta: "Sairauden piti olla jo selätetty, mutta yhtäkkiä oli aika suunnitella hautajaisia"

Suomalaiset lihovat - ja se näkyy etenkin työikäisten vyötäröillä 7:20
Pippa Laukka vieraana Huomenta Suomessa - katso haastattelu.

Pippa Laukan äiti menehtyi syöpään marraskuussa 2007.

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka kertoo Anna-lehdessä suuresta surustaan, jonka kohtasi 13 vuotta sitten.

Laukan äiti sai kuulla sairastavansa pitkälle levinnyttä ja parantumatonta rintasyöpää toukokuussa 2017. Äidin toinen rintansa oli poistettu 1,5 vuotta aikaisemmin, kun rutiinikontrollissa löydettiin kasvain. Sen jälkeen Laukan äidille ei määrätty kontrollikäyntejä tai hän ei käynyt hoidoissa.

Lopulta kovat vatsakivut paljastivat syövän levinneen kaikkialle hänen kehoonsa.

– Äidin sairautta pidettiin aluksi liian kesynä tautina. Järkytys oli meille kaikille valtava. Sairauden piti olla jo selätetty, mutta yhtäkkiä oli aika suunnitella hautajaisia, Laukka kertoo Anna-lehdessä.

Laukan äiti menehtyi marraskuussa 2007.

– Syytin itseäni äidin kuolemasta. Lääkärinä koin, että minun olisi pitänyt osata kyseenalaistaa äidin saama hoito. Tuntui hyvin loukkaavalta, että aggressiivinen rintasyöpä luokiteltiin syövän esiasteeksi. Minun oli vaikea hyväksyä sitä.

Auttaa koronakriisissä

Laukka ilmoitti maaliskuussa sosiaalisessa mediassa tarjoutuvansa tulemaan töihin etulinjalle lääkärinä, että voi auttaa koronakriisin keskellä. Laukka sai useita yhteydenottoja ja nyt hän työskentelee julkisella puolella Uudellamaalla

Syksyllä Laukka nähdään jälleen MTV3-kanavalla, kun suosittu Olet mitä syöt -ohjelman palaa ruutuihin.

Lue myös:

    Uusimmat