Pippa Laukka jätti alkoholin pois kiireisen vuoden myötä: "Tämän ikäisenä kestää toipua"

0:45
Tällainen on Myyrän 2. kausi – tässä esimakua!

Pippa Laukan kulunut vuosi on ollut kiireinen uuden pestin ja etulinjassa työskentelyn myötä. Myös kesäloma kului osaltaan Myyrä-ohjelman kuvauksissa. 

Olet mitä syöt- ohjelmasta koko kansan tietoisuuteen noussut lääkäri Pippa Laukka, 51,  nähdään maaliskuussa alkavassa Myyrä-ohjelmassa, jossa hän kilpailee niin fyysisessä kuin psykologisessa mielessä. 

Laukka yllättyi sarjan kuvauksissa piirteestään, jota hän ei ollut itsestään huomannut. Yleensä ryhmätilanteissa Laukka on ollut tarkkailija, mutta kuvauksissa käytävissä fyysisissä tehtävissä hän otti usein pomon roolin.

– Luulen, että tämä pohjautuu lääkärintyöhöni. Olen tottunut siihen, että jonkun tilanteen sattuessa sairaalassa vetovastuu on minulla, eli lääkärillä. Olen tottunut siihen, että minulla on vastuu. 

Laukka epäilee, että hänen ammattinimikkeensä keräsi luottamusta niin puolesta kuin vastaan. 

– Monesti ammattiin liittyy mielikuva rehellisyydestä ja vastuunkantajasta ja varmaan moni mielsi tämän kautta minut tällaiseksi. Sinänsä se saattoi kääntyä myös vastaan, ja ihminen saattoi ajatella, että se kuka vaikuttaa kaikista rehellisimmältä voikin olla se, joka eniten kieroilee. 

Laukka kertoo, että epäilys ja epäluottamus toisia kanssakilpailijoita kohtaan nousi oitis kuvausten alkaessa. 

– Olisi hauska päästä tutustumaan ihmisiin sellaisina kuin he ovat, ilman tätä peliä. Oli vaikea tutustua ihmiseen, kun ei tiennyt, että mikä hänen piiloagendansa oli. Kuvausten aikana nämä spekulaatiot tuli lähes joka yö myös uniini. 

Kuvausten ulkopuolella kilpailijat viettivät aikaa yhdessä, mutta Myyrä-kilpailu piti silti muistaa. 

– Meille kyllä tuotannon puolesta heti huomautettiin, jos aloimme spekuloida, Laukka naurahtaa. 

Laukalla jäi spekulointi päälle hetkeksi myös kuvausten jälkeen. 

– Epäluottamus ei jäänyt päälle, vaan hetkeksi sitä jäi ylianalysoimaan kaikkea. Niinkin pahasti, että välillä ajatteli, että ”jahaas, mies lähtee käymään kaupassa, mitähän siellä tekee”, Laukka naurahtaa. 

– Aika nopeaa tällainen jäi kuitenkin pois, sillä onhan se kuluttavaa, hän jatkaa.

Hyvinvointi ennen kaikkea

Laukalla on ollut kulunut vuosi kiireinen, sillä hän hyppäsi töihin koronakriisin keskellä etulinjaan. Viime syksynä hän sai paikan Vihdin ja Karkkilan johtavana ylilääkärinä. Kesäloma meni puolestaan pääasiallisesti Myyrän kuvauksissa Latviassa. 

Laukka kiinnitti huomion omaan hyvinvointiin, jotta jaksaisi kiireisen ajan läpi. 

– Pitää olla hyvin tarkka elintapojen suhteen. Kun ajattelee viime vuotta, niin alkoholi jäi kokonaan pois. Ei ole varaa siihen yhteen tai kahteen viinilasiin ja sen tuomaan väsymykseen. Tämän ikäisenä kestää toipua siitä sen päivän tai pari. 

Laukka korostaa, ettei hänen kiirettään jaksaisi pidemmän päälle. 

– Tällainen tilapäinen kuormitus voi olla hyväkin, mutta jatkuvana se ei ole ollenkaan hyvä asia. Olen laskenut kyllä paljon kierroksia kaiken tämän jälkeen. Olen hyvin tarkka omasta ajasta ja siitä, miten sen käytän. Nyt, kun on korona, niin sitä tulee kuitenkin oltua kaikki vapaa-aika pääasiassa kotona ja rauhoituttua. On kuitenkin hyvät palautumisen keinot.  

Myyrä MTV3-kanavalla 2. maaliskuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja