Pippa Laukan rakas koira menehtyi – joutui sairauslomalle ensimmäistä kertaa 10 vuoteen: "Ahdisti niin, että henkeä salpasi"

Syömishäiriön sairastanut Pippa Laukka ymmärtää, ettei syöminen ole aina yksinkertaista 0:47
Pippa Laukka kertoo sairastaneensa syömishäiriön nuorempana.

Pippa Laukka joutui luopumaan rakkaasta lemmikistään.

Julkkislääkäri Pippa Laukka käy läpi suurta surua, sillä perheen Tassu-koira menehtyi viikko sitten 11-vuotiaana. Laukka julkaisi Instagramissa koskettavan kirjoituksen rakkaan edesmenneen lemmikkinsä muistolle.

– Kun heräsin lähtösi jälkeisenä aamuna, tuntui kun joku olisi laittanut raskaan kiven rintakehälle. Ahdisti niin että henkeä salpasi, Laukka kirjoittaa.

Laukka ei muista itkeneensä koskaan yhtä paljon kuin kuluneen viikon aikana. Menetyksen tuoman musertavan surun johdosta Laukka ei kyennyt menemään edes töihin.

– MInä, joka en ole tainnut olla kertaakaan sairauslomalla kymmeneen vuoteen, en pystynyt menemään seuraavana päivänä edes töihin. Ahdistus ja suru olivat niin kovia. 

Julkaisussa on useita kuvia rakkaasta koirasta. Laukan mukaan Tassu oli hänen paras ystävänsä.

– Vaikka minua on siunattu ystävillä ja läheisillä, olit minulle paras ystävä- se jonka seurassa viihdyin aina.Yhteiset sieniretket, älypelileikit kotona, kainaloon möngertämiset ja pihaleikit ulkona. Häntä heiluen odotit aina kotiovella, iloisena ja valmiina lenkille ja leikkeihin.

Laukan mukaan koiran omistajan rakkaudellisin ja vaikein päätös on päästää lemmikki pois kärsimästä, kun sen aika on.

– Lemmikkien omistajalle sanon, että ei kannata murehtia sitä hetkeä etukäteen, se ei nimittäin vähennä luopumisen tuskaa eron hetkellä.

Laukka on saanut lohtua tilanteeseensa eräästä lappilaisesta sanonnasta.

–  Jotkut lappilaiset kuulemma sanovat, että kun koira kuolee, hän lähtee revontulirekeen. Se on minusta todella kauniisti sanottu ja haluan ajatella, että nyt voit kirmata ilman vaivoja.

Lopuksi Laukka kiittää siitä, että juuri hän perheineen sai taata kodin 11 vuoden ajan Tassulle.

Olet mitä syöt alkaa keskiviikkoisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat