Pilviveikkoja epäillään kannabiskasvattamoiden tehtailusta – kokonainen omakotitalo Tuusulassa pyhitettiin yli 200 huumekasvin viljelylle

Poliisin haaviin yli 200 kannabiskasvia Tuusulassa – tutkinta paljasti myös kaksi kasvattamoa Helsingissä 0:24

Poliisi epäilee miesjoukkoa tuusulalaisen omakotitalon muuttamisesta kannabiskasvattamoksi.

Kasvatustoiminnasta epäillään kolmea miestä, joiden toimintaa neljännen miehen epäillään rahoittaneen huomattavien rahasummien lainaamisella.

Tutkinta alkoi, kun poiisi sai vihjeen, että asumatonta omakotitaloa käytetään kannabiksen viljelyyn. Kotietsinnässä epäilyt osoittautuivat aiheellisiksi.

"Kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen"

Talon pihassa havaittiin ajoneuvo ja rakennuksessa kaksi miestä. Nämä eivät tulleet ulos poliisin käskystä huomaamatta, joten heidät otettiin kiinni asunnosta.

– Kotietsinnällä todettiin, että koko omakotitalo oli kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen. Talo itsessään oli asuinkelvoton ja osa huoneista oli peitetty kauttaaltaan höyrynsulkumuovilla, tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoo poliisin tiedotteessa.

Toiminta oli poliisin mukaan ammattimaista. Tuusulalaistalosta löytyi yli 200 eri kasvuvaiheessa ollutta kannabiskasvia. Niistä olisi poliisin laskujen mukaansaatu yli viisi kiloa kannabiksen kukintoa. Asunnosta takavarikoitiin käyttövalmista kasvimateriaalia satoja grammoja. Talon omisti toinen kiinniotetuista miehistä.

Poliisin mukaan kannabiksen kotikasvatus on hiipunut ammattimaisemman viljelytoiminnan tieltä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kannabiksen kotikasvatus hiipunut 2:06

Epäillään ostaneen uuden talon viljelmälle

Esitutkinnassa paljastui, että autiotalon omistanut mies oli noin kuukausi ennen kiinnijäämistä ostanut myös toisen omakotitalon Porvoosta. Poliisi epäilee talon ostetun huumekaupan voitoilla.

– Poliisin esitutkinta viittaa siihen, että myös tätä kiinteistöä oli tarkoitus käyttää tulevaisuudessa kannabiksen kasvattamiseen, Jämsä kertoo.

Epäiltyiltä takavarikoitiin esitutkinnan aikana kahden kiinteistön lisäksi moottoripyörä ja käteistä rahaa.

Pyörittivät viljelmiä myös vuokra-asunnoissa Helsingissä

Kolmannen kasvatustoimintaan osallistuneen miehen kautta poliisille paljastui vielä kaksi Helsingissä sijaitsevaa kannabiskasvattamoa. Poliisi epäilee koko kolmikon osallistuneen tähän toimintaan.

Nämä kasvattamot oli perustettu vuokrattuihin kerrotaloasuntoihin, ja toiminta oli jatkunut ainakin vuoden 2017 alusta alkuvuoteen 2018. Tässä vaiheessa epäillyt olivat hankkineet vyyhdin avanneen talon Tuusulasta.

Poliisi epäilee, että rikoskokonaisuudessa on kasvatettu myyntitarkoituksessa kaiken kaikkiaan yli kymmenen kiloa marihuanan kukintoa. Miehiä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Tapauksen esitutkinta on siirtynyt syyteharkintaan.

Kannabiksen kasvattamisen ympärille on syntynyt Suomessa myös laillista tai ainakin sen rajoilla kulkevaa liiketoimintaa.

Erikoisliikkeet tekevät rahaa kannabiksen kasvatuksella ja käytöllä 2:00

Lue myös:

    Uusimmat