Pikkutyttö kuvaili päiväkodissa, miten äiti lyö häntä aina suuttuessaan ja näytti käsillään lyömisliikkeitä – tuomio tuli

Jos olet raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty voit joutua odottamaan käsittelyä kolme vuotta –"Tilanne tulee vain entisestään pahenemaan" 5:51
Katso myös MTV Uutisten raportti: Jos olet raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty voit joutua odottamaan käsittelyä kolme vuotta – "Tilanne tulee vain entisestään pahenemaan".

Pikkutyttö kertoi päiväkodissa, että hänen äitinsä lyö suuttuessaan häntä. Päiväkoti teki rikosilmoituksen asiasta ja äiti tuomittiin sakkoihin.

Tyttö keuvaili päiväkodin henkilökunnalle, että hänen äitinsä lyö häntä aina, kun hän tekee jotain "tuhmaa tai pahaa". Lapsi näytti käsillään ilmaan lyömisliikettä, muiden muassa pepulle lyömistä ja kertoi, että lyöminen sattui häntä kovasti.

Tapahtumat ajoittuvat tammi-syyskuulle 2020, kun lapsi oli 5–6-vuotias.

Oikeus kuuli todistajina päiväkodin työntekijää ja toista henkilöä, joka tunsi perheen. 

Päiväkodin työntekijä kertoi, että hoitopaikassa oli tapahtumasyksynä herännyt huoli lapsesta tämän pitkään jatkuneen itkuisen ja väsyneen käytöksen takia. Päiväkoti oli ottanut lapsen kertomukset lyömisestä totena.

Lapsi kertoi tapahtumista leikkitilanteessa ulkoilun aikana ja paikalla oli paljon muitakin lapsia. Lapsen puheista sai käsityksen, että lyömistä tapahtui usein, kun äiti oli vihainen tai suuttui lapselle.

Parin tonnin sakot

Toinen todistaja puolestaan kertoi nähneensä, miten äiti oli siirtänyt lapsen vaarallisella tavalla käsistä roikottaen nurkkaan tai heittänyt sohvalle. Lapsi oli näissä tilanteissa itkenyt ja vaikuttanut masentuneelta.

Äiti kiisti pahoinpidelleensä lastaan. Oman kertomansa mukaan hän ei ollut koskaan lyönyt tai heittänyt lasta, mutta myönsi ottaneensa lasta käsistä kiinni ja laittaneensa hänet nurkkaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi 44-vuotiaan äidin syylliseksi lapsensa pahoinpitelyyn. Oikeus määräsi naiselle rangaistukseksi 60 päiväsakkoa, josta tälle kertyy maksettavaa 1980 euroa.

Lisäksi äiti joutuu maksamaan lapselleen kärsimyskorvauksia 300 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös: