Väkivaltarikos espoolaisessa päiväkodissa: Äiti hyökkäsi toisen äidin kimppuun

Kolmekymppinen nainen tuomittiin espoolaisessa päiväkodissa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tuomion mukaan nainen löi ja retuutti toista naista päiväkodin eteisessä riidan päätteeksi.

Välikohtaus sattui loppuvuodesta 2020. Molemmat naiset olivat tapahtumien aikaan hakemassa lastaan, kun heidän välilleen tuli jostain syystä riitaa päiväkodin ulko-ovella. Toinen tarttui kiinni toisen hiuksiin.

Käräjätuomion mukaan tekijä retuutti uhria hiuksista ja työnsi tämän sitten tuulikaapin kenkäpenkkejä vasten, missä hän löi naista vielä useita kertoja päähän ja ylävartaloon.

Nainen väitti oikeudessa, että väkivalta olisi ollut molemminpuolista, mutta tilannetta todistaneen päiväkodin työntekijän mukaan tämä ei pitänyt paikkansa.

Sakot ja korvauksia

Päiväkodin työntekijä kertoi yrittäneensä irrottaa pahoinpitelijää uhrista heti riidan aluksi. Hän ei kuitenkaan onnistunut siinä yksin. Sen sijaan työntekijä vei uhrin lapsen pois tilanteesta ja hälytti sitten lisäapua.

Todistajana oikeudessa kuultu nainen kertoi, ettei uhri tehnyt minkäänlaista väkivaltaa hyökkääjää kohtaan ainakaan sinä aikana, kun hän seurasi tilannetta vierestä.

Todistajan mukaan riitaa edelsi tilanne, jossa naiset huusivat toisilleen.

Pahoinpitelystä syytetty äiti puolestaan kertoi, että uhri oli puhunut hänelle ja hänen lapselleen loukkaavasti.

Käräjäoikeus katsoi uhrin ja todistajan kertomusten perusteella, että nainen syyllistyi pahoinpitelyyn. Rangaistukseksi määrättiin 40 päiväsakkoa, joista maksettavaa jää naisen tuloilla 560 euroa.

Lisäksi nainen määrättiin maksamaan uhrille kivusta ja särystä 400 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi yrittää valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja