Mainos

Pikkupojan rankka taival – käynyt läpi jo yli 60 leikkausta ja 300 verensiirtoa

Kahden lapsen yksinhuoltaja pyrkii tekemään kaikkensa, jotta hänen vakavasti sairas nelivuotiaansa saisi niin normaalin lapsuuden kuin mahdollista.

Forrest Holt on nelivuotias poika ja pikkuveli, jonka elimistö ei toimi samaan tapaan kuin muilla.

Nuoresta iästään huolimatta poika on joutunut käymään läpi jo yli kuusikymmentä operaatiota ja toimenpidettä, sekä yli kolmesataa verensiirtoa. Kaikesta tästä huolimatta pojan äiti Tonya Reynolds on toiveikas tulevaisuuden suhteen. Hän uskoo, että vielä jonain päivänä heidän perheensä pystyy nauttimaan jälleen normaalista elämästä.

– Hän näyttää yksivuotiaalta, puhuu kuin nelivuotias ja käyttäytyy kuin 16-vuotias, äiti kertoo iloisesta ja aina hymyilevästä pojastaan.

"Forrest paranee, kasvaa, kehittyy ja rakastaa elämää"

Tonya synnytti Forresterin seitsemän viikkoa etuajassa Saksassa, jossa lapsen isä oli työkomennuksella. Lapselle oli todettu jo 18. raskausviikolla vaskulaarisia verenkiertomuutoksia, jotka vaikuttivat muassa hänen oikeaan jalkaansa tehden siitä kolme kertaa tavallista suuremman. Jalan suuri koko on vaikeuttanut seisomaan ja kävelemään opettelemista, ja sitä on operoitu kymmeniä kertoja viime vuosien aikana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka jo tässä voisi luulla olevan pienelle pojalle tarpeeksi kestämistä, tämän lisäksi pojalla on todettu munuaisongelmia, ja hän tuleekin tarvitsemaan tulevaisuudessa myös munuaissiirron.  

Poika vietti lähes koko ensimmäisen elinvuotensa viidessä eri sairaalassa kahdessa eri maassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Forrestin tila vaikuttaa paljon koko perheen elämään, sillä poika tarvitsee jo pelkkään munuaisten vajaatoimintaansa dialyysihoitoa kolmesti viikossa. Samaan aikaan, kun kuopus tarvitsee jatkuvaa hoitoa, äidin esikoinen aloitti juuri ensimmäisen luokan ja jääkiekkoharrastuksen. Lapset pitävät äidin kiireisenä.

– Yritän vain antaa heille elämän, jonka he ansaitsevat, Tonya kertoo.

– Täytyy elää elämäänsä. Täytyy käydä läpi vaikeita asioita, mutta täytyy olla myös iloinen ja kiitollinen kaikesta, mitä elämä tuo eteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Forrest on tällä hetkellä toipumassa kesäkuisesta operaatiosta ja kerää voimia tuleviin operaatioihin. Vaikka matka on ollut rankka, pienet askeleet ja hyvät hetket siivittävät perhettä matkalla kohti parempaa huomista.

– Neljä vuotta, yli kahdeksan sairaalaa, yli 60 leikkausta ja toimenpidettä, yli 300 verensiirtoa, satoja hoitajia ja lääkäreitä. Forrest paranee, kasvaa, kehittyy ja rakastaa elämää, Tonya kertoo Facebookissa.  

***

0:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.