Mainos

Vastasyntyneen pojan ihoa peittivät luomet – viisi vuotta myöhemmin taistelu jatkuu: "Syöpä voi kehittyä milloin vain"

Äiti kauhistui nähtyään luomet, jotka peittivät lähes kokonaan hänen vastasyntyneen vauvansa ihon. Pahin oli kuitenkin vielä edessä. 

Viisi vuotta sitten syntyneelle Dylan-pojalle diagnosoitiin synnynnäinen ihosairaus, giant congenital melanocytic nanevus. Sairaus sai aikaan sen, että tummat luomet peittivät lähes 80 prosenttia pienen pojan kehosta. Lääkärit eivät kuitenkaan olleet huolissaan pojan ulkonäöstä, vaan ongelmista, joita sairaus voisi hänen terveydentilaansa aiheuttaa.  

Lääkärit halusivat poistaa luomet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä ne lisäävät ihosyöpäriskiä huomattavasti. Ensimmäinen leikkaus tehtiinkin heti, kun poika oli tarpeeksi vanha kestämään leikkauksen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Elättelemme toivoa siitä, että luomiin ei koskaan kehity syöpää, sillä syöpä voi kehittyä milloin vain, nykyisin viisivuotiaan pojan äiti Kara kertoo.

Poika jaksaa hymyillä kivuliaista leikkauksista huolimatta

Viimeisten viiden vuoden aikana pojalle on tehty kymmeniä vaativia leikkauksia. Jokaisessa leikkauksessa pieni pala selän luomea poistetaan ja ihoa siirretään hänen selkäänsä muualta kehosta. Pojan ihon alle asennetaan lisäksi säännöllisin väliajoin implantteja, joiden avulla ihoa saadaan kasvatettua lisää poistetun ihon tilalle. Implantteja on istutettu niin pojan selkään kuin rintoihinkin

Kara kertoo, että Dylanille suoritetaan leikkaus aina kolmen tai kuuden kuukauden välein riippuen siitä, mitä osaa hänen kehostaan operoidaan. Jokainen leikkaus ja siitä toipuminen ovat Dylanille rankkoja ja kivuntäyteisiä. Joskus syöminen tai edes nukkuminen ei onnistu kovien kipujen vuoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka poika on joutunut kokemaan pienen elämänsä aikana kovia, äiti kertoo pojan olevan siitä huolimatta aina täynnä elämää.

– Me yritämme tehdä sen, mikä on hänelle parhaaksi. Haluamme antaa hänelle niin täyden ja pitkän elämän kuin mahdollista. Dylan hämmästyttää minua jatkuvasti; hänellä on aina hymy kasvoillaan ja välillä tuntuu, kuin hän omistaisi sairaalaan, sillä kaikki hoitajat tuntevat hänet ja rakastavat häntä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka takana on jo lukuisia leikkauksia, matka ei kuitenkaan ole vielä päättynyt. Perhe ei voi tehdä muuta kuin toivoa, että tulevatkin leikkaukset onnistuisivat ja poika pääsisi mahdollisimman pian elämään tavallista pikkupojan elämää, joka on hänen kohdallaan jäänyt sairaalaelämän varjoon.

***

4:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.