Pikkupojan piiloleikki oli päättyä järkyttävällä tavalla – sankarikoira sai haukkumalla äidin huomion

Piiloleikki oli loppua traagisesti, kun pikkupoika meni piiloon kuivausrumpuun.

Hauska piiloleikki oli päättyä karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun 5-vuotias irlantilaispoika Riley Duffy, kiipesi perheen kuivausrumpuun ja sulki oven takanaan. 

Kuivausrumpu lukittui ja alkoi pyöriä pienen Rileyn ollessa sisällä – ja kuumuuden noustessa joka kierroksella.

Down-pojan äiti, Gillian Gedge-Duffy, oli yläkerrassa imuroimassa, ja Freddie-veli katseli televisiota. Mahdollisuudet siihen, että Riley olisi löytynyt ajoissa, olisivat olleet minimaaliset – jos ei perheen koira, Teddy, olisi astunut sankarin rooliin.

Cockapoo-rotuinen koira oli alakerrassa vaaratilanteen sattuessa, ja tajusi, ettei pojalla ollut kaikki hyvin. Välittömästi se kiipesi portaat ylös ja hälytti haukkumisellaan Rileyn äidin huomion. Tämä ymmärsi pian, että kyse oli luultavasti Rileystä, ja seurasi koiraa alakertaan, jossa se hädissään juoksi edestakaisin kuivausrummun edessä.

"Jos koira ei olisi reagoinut niin kuin se teki..."

Ensi alkuun äiti ei ymmärtänyt, mille Teddy haukkui, mutta sitten Freddie näki väläyksen iPadin näytöstä kuivausrummun sisältä. Kovat tömäykset kuivausrummun sisällä saivat äidin toimimaan. Äiti avasi nopeasti kuivausrummun oven, nappasi tulikuuman lapsensa, ja alkoi valella tätä kylmällä vedellä.

Ihmeellistä kyllä, Riley, selvisi traumaattisesta tapauksesta vähäisin palovammoin ja naarmuin.

Aaron-isä kertoo, että perheen kuivausrumpu on poikkeuksellisen kookas, sillä perheessä on yhteensä kuusi jäsentä.

– Se ei ole vanha malli tai mitään, mutta vain laittamalla sen päälle, ja sulkemalla oven, se käynnistyy.

Isä kertoo olevansa raivoissaan ajatellessaan sitä, mitä olisi voinut tapahtua. Ambulanssikuski kertoi perheelle, että vastaavissa tapauksissa lapset yleensä kuolevat hapenpuutteeseen. Kuumuus teki tilanteen vielä vaarallisemmaksi.

– Jos koira ei olisi reagoinut niin kuin se teki, seurauksena olisi ollut kuolema, isä kiittelee sankarilemmikkiä.

Eikä Teddy pelastanut päivää ensi kertaa. Aiemmin Teddy kiinnitti haukuillaan huomion iPhonen laturiin, joka oli syttynyt palamaan.

***

Lue myös:

    Uusimmat