Mies otti hoiviinsa huonokuntoisen koiran – lemmikki maksoi takaisin kymmenkertaisesti: "Elämämme paloi tuhkaksi edessämme"

Bryan vaimoineen pelastui tulipalolta, koska perheen koira ei antanut periksi. – Xena alkoi vinkua ja juosta sisään ja ulos aitauksestaan, Bryan muistelee kohtalokasta yötä.

Teksasissa asuva poliisi pelastui tulipalolta, kiitos urhean koiransa. Konstaapeli Bryan DuBosen talosta jäi jäljelle vain raunioita. Bryanin henki sen sijaan säästyi – kiitos Xena-koiran. Se varoitti omistajaansa liekkimerestä, kertoo ABC 6.

Koira havaitsi liekit

Bryan vaimoineen oli nukkumassa tulipalon alkaessa. Parin rescue-koira havaitsi liekit ja alkoi rymistellä aitauksensa seinää vasten.

– Xena alkoi vinkua ja juosta sisään ja ulos aitauksestaan. Se oli vähän ärsyttävää ja käskin sen mennä aitaukseensa, koska olin tokkurainen unilääkkeen vuoksi, Bryan kuvaili Facebookissa.

– Koira totteli heti, mutta piti outoa vinkunaa. Käskin sen olla hiljaa ja se totteli melkein liian hyvin. Minun vikani oli, etten lukenut koiraa kunnolla ja olin edelleen tokkurainen. Toimintani olisi voinut johtaa meidän kaikkien tuhoon.

Talo olikin tulessa

Xena kuitenkin jatkoi pian riehumista: se hyppi ympäriinsä ja kiipesi jopa sänkyyn. Bryan kiukustui koiralle ja nousi istumaan. Silloin savu ja asunnon kuumuus saavuttivat hänet.

Xena. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Bryan tajusi, että jokin on vialla. Hän ymmärsi, että talo on tulessa.

– Yritin olla menemättä paniikkiin ja epäonnistuin surkeasti, hän kuvaa.

Bryan havaitsi palon olevan tytärtensä huoneen suunnalla. Onneksi lapset olivat yökylässä muualla. 

"Katsoimme kauhuissamme, kun elämämme paloi tuhkaksi edessämme"

Bryan yritti alkusammuttaa paloa, mutta liekit löivät hänet matalaksi. Hän oli ohjeistanut vaimoaan viemään perheen koirat ja itsensä ulos ja soittamaan apua, mutta Xena ei jättänyt Bryania rauhaan; se säntäili kohti lasten tulessa olevaa huonetta.

Bryanin mukaan koira oli ilmeisen epävarma siitä, ovatko lapset kotona vai eivät.

– Onnistuimme kaikki pääsemään turvallisesti ulos vain yllämme olevat vaatteet mukavamme. Sitten katsoimme kauhuissamme seuraavat 30 minuuttia, kun elämämme paloi tuhkaksi edessämme.

"Se antoi takaisin kymmenkertaisesti"

Bryan kiittää nyt Xenaa hengestään. Mies itse otti Xenan hoiviinsa, kun koira oli alipainoinen ja syöpäläisten riivaama.

– Sillä oli jokainen ötökkä, jonka voit kuvitella, myös sisäloisia, Bryan kuvailee.

Perheen koti. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Koira painoi vain 15 kiloa, mutta on Bryanin perheen hoidossa vahvistunut ja rotevoitunut. Bryan uskookin, että Xena maksoi samaansa rakkauden takaisin.

– En epäile tätä lainkaan. Se antoi takaisin kymmenkertaisesti, Bryan sanoo.

Perhe menetti palossa lähes kaiken omaisuutensa, mutta Bryanin naapurusto on kerännyt perheelle lahjoituksia. Bryan asuu hotellissa, kunnes kykenee hankkimaan asuntoauton ja palaamaan tontilleen.

Lähteet: 6ABC.comFacebook

Lue myös:

    Uusimmat