"Hän liikkui todella nopeasti" – teinipoika pelasti vammautuneen äitinsä, siskonsa ja näkövammaisen tätinsä tulipalolta

15-vuotias poika on saanut kiitosta esimerkillisestä toiminnastaan tulipalon syttyessä. Poika johdatti koko perheensä turvaan, kertoo Yahoo Lifestyle

Kahden lapsen äiti Lorri Kurer kävi lastensa kanssa nukkumaan sunnuntaina elokuvan katselun jälkeen. Jo keskiyöllä hän heräsi poksahtavaan ääneen.

Lorri on vammautunut, ja hän joutuu turvautumaan pyörätuoliin ja happisäiliöön. Lisäksi nainen toipui vatsaleikkauksesta. Herättyään hän näki liekkejä happisäiliön ympärillä.

Äiti yritti saada liekkejä sammumaan tyynyn avulla, mutta tulos oli päinvastainen. Tulipalo alkoi levitä.

– Ajattelin, että saan sen sammumaan tyynyllä ja yhtäkkiä koko sänkyni ja vaatteeni leimahtivat, Lorri kertoo.

Alla olevalla videolla tärkeää asiaa kodin paloturvallisuudesta! Ota ainakin nämä asiat huomioon. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

7:12

Teinipoika pelasti koko perheen

Tulipalo alkoi levitä kohti rappusia ja ylös seuraavaan kerrokseen. Pyörätuolissa oleva äiti ei pystynyt tekemään paljoa – silloin onneksi hänen 15-vuotias poikansa Donovan otti ohjat käsiinsä.

Donovan herätti siskonsa ja auttoi hänet ulos talosta. Seuraavaksi hän riensi auttamaan äitinsä ulos.

– Sitten hän varoitti naapuria viereisessä talossa, tätiään. Hän on näkövammainen, kertoo paikallisen paloaseman palopäällikkö Mike Wojnowski.

Donovan soitti myös hätänumeroon, ja palasi sisälle yrityksenään pelastaa perheen kaksi kissaa. Hän joutui kuitenkin palaamaan pian tyhjin käsin.

Palokunnan mukaan kotia ei ollut pelastettavissa, sillä heidän saapuessaan paikalle liekit leimusivat jo molempien kerrosten ikkunoista.

"Lapsi on sankari"

Perhe menetti kaiken, mutta he itse säilyivät hengissä. Donovan, tämän sisko ja täti selvisivät ilman vaurioita, mutta Lorri ehti saada käsiinsä toisen asteen palovammoja.

Äidille ja tämän poikaystävälle Dean Moyerille Donovan on sankari.

– Lapsi on sankari. Se olisi voinut mennä todella pahaksi, todella nopeasti. Hän liikkui todella nopeasti, tämä lapsi on todella terävä, Dean sanoo.

Myös palomestari kiittelee poikaa toiminnasta, mutta varovaisesti.

– Hän teki hyvää työtä saadessaan perheen ulos, mutta haluan muistuttaa ihmisiä, ettei heidän todellakaan pitäisi mennä uudelleen sisään palavaan rakenteeseen, kun he poistuvat sieltä, Wojnowski sanoo.

Toistaiseksi ei tiedetä, miksi tulipalo syttyi. Perheen äiti uskoo sen alkaneen hänen happisäiliöstään.

Nyt perheelle kerätään rahaa yhteisössä ja varainkeruukampanjan avulla menetysten korvaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja