Jo 20 sisarusta löytynyt! DNA-testi paljasti Timolle dramaattisen totuuden alkuperästään – "Oma taustansa kannattaa selvittää"

Keinohedelmöitetyn lapsen pitäisi saada kasvaa tiedon kanssa: ”Ei vie vanhemmuutta pois” 2:38
Keinohedelmöitetyn lapsen pitäisi saada kasvaa tiedon kanssa, Timo Ramu sanoo – "Ei vie vanhemmuutta pois"

Timo Ramu sai vasta kolmekymppisenä tietää, ettei hänen isänsä ole hänen biologinen vanhempansa. DNA-testin tekemisen seurauksena puolisisaruksia alkoi ilmaantua Ramun elämään kiihtyvää tahtia.

Helsinkiläinen Timo Ramu teetti muutama vuosi sitten netistä tilattavan DNA-testin, koska oli kiinnostunut etnisestä alkuperästään. Testi paljasti, että Ramussa oli häivähdys inuiittia, mutta dramaattisempi tieto koski miehen perhesuhteita.

Testin seurauksena selvisi, että Ramun isä ei ollut hänen biologinen vanhempansa. Ramu oli saanut alkunsa luovuttajan spermasta – eikä hän ollut ainut. Sisarpuolia alkoi putkahdella esiin kiihtyvää tahtia.

– Kaikkia ei ole DNA-testattu, mutta kyllä meitä yli 20 rupeaa olemaan, Ramu sanoi Viiden jälkeen -lähetyksessä.

Ennen DNA-testin tekemistä hän luuli olevansa ainut lapsi.

Miten ja milloin keinohedelmöityksellä alkunsa saaneelle lapselle kannattaisi kertoa asiasta? Yllä olevalla videolla Timo Ramu kertoo oman mielipiteensä.

"Perimä ohjaa ihmistä"

Aluksi uusien puolisisarusten putkahteleminen esiin oli hämmentävää. Nyt Ramu on jo tottunut asiaan, se on osa hänen elämäänsä. Hänestä on ollut hienoa saada elämäänsä sisaruksia. Porukka pitää toisiinsa yhteyttä, kuten tavanomaisemmatkin sisarukset.

Alati kasvava sisarusparvi on todistanut Ramulle, että perimä ohjaa ihmistä. Hän itse tapasi ihmetellä, mistä on perinyt oman luovuutensa. Uudet sisarukset toivat mukanaan vastauksen, sillä moni heistäkin työskentelee luovalla alalla.

– Meillä on kaksi sisarusta, jotka soittavat samassa orkesterissa ja olivat ystävystyneet aikaisemmin, Ramu kertoi.

Neljää sisaruksista yhdistää poikkeuksellinen kielitaito: he puhuvat japania.

– Kyllähän perimä ohjaa ihmisiä samankaltaisten kiinnostusten kohteiden pariin, Ramu totesi.

Oma tausta kannattaa selvittää

Ramu on onnellinen saatuaan tietää totuuden alkuperästään, vaikka aluksi kertarysäyksellä tullut informaatio heitti mielen tuuliajolle. Hän joutui pohtimaan identiteettiään ja persoonaansa kuin lapsi tai teini-ikäinen.

Kokemuksiensa perusteella Ramu suosittelee joka tapauksessa ihmisiä tekemään DNA-testejä, vaikka perimän selvittäminen saattaa johtaa yllätyksiin.

– Ei mun mielestä ketään voi suojella totuudelta. Ilman muuta kannattaa oma taustansa selvittää ihan itsensä takia.

Katso koko Viiden jälkeen -lähetys MTV-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat