Todennäköisyys pienempi kuin yksi miljoonasta: Amerikkalaisäiti synnytti äärimmäisen harvinaiset kaksoset

Yhdysvaltalainen nainen synnytti kaksoset, joista molemmilla on Downin oireyhtymä. Lääkäri kertoo Today-sivustolle tapauksen olevan äärimmäisen harvinainen.

Parikymppinen Savannah Combs synnytti kaksostyttärensä toukokuussa 2021. Ensimmäistä kertaa äidiksi tullut nainen tiesi etukäteen, että ainakin toisella vauvoista saattaisi olla Downin oireyhtymän aiheuttava kromosomihäiriö. Diagnoosia ei kuitenkaan varmistettu raskauden aikana.

Tyttöjen synnyttyä valkeni, että kyseessä on hyvin erityinen parivaljakko. Molemmilla kaksosilla on Downin oireyhtymä.

Lääkäri ja perinnöllisyystutkija Pamela Trapane kertoo Todaylle, että jokaista tuhatta kaksosraskautta kohden noin kaksi raskautta on sellaisia, joissa ainakin toisella lapsista on Downin oireyhtymä. Todennäköisyys sille, että molemmat kaksoset olisivat Down-lapsia, hupenee yhteen 1–5 miljoonasta.

Savannah valottaa elämää Down-kaksosten kanssa TikTok-kanavallaan. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti on onnellinen erityisistä kaksosistaan

Savannah synnytti Down-kaksoset pari kuukautta ennen laskettua aikaa. Tytöt viettivät sairaalassa ensimmäiset kuusi viikkoa elämästään.

Savannah on onnellinen erityisistä lapsistaan, joista jakaa videoita suositulla TikTok-kanavallaan. Nyt kahdeksan kuukauden ikäiseksi varttuneet tytöt kehittyvät hurjaa vauhtia. He käyvät fysioterapiassa kahdesti viikossa ja ovat juuri siirtymässä ryömimisvaiheeseen.

Kaksosten persoonallisuuserotkin ovat jo alkaneet tulla esiin. Toinen tytöistä on äidin mukaan varsinainen päivänsäde, kun toinen taas kunnon diiva.

Katso video: Ballonki-menetelmällä voidaan auttaa synnytystä käynnistymään, mutta mikä ihme se on? 

Mikä ihmeen ballonkimenetelmä? 0:40
Katso video: Tällainen on ballonkimenetelmä.

Lue myös:

    Uusimmat