Mainos

Pikku-Anton kaapattu jo kahdesti

Viisivuotias Anton Salonen on joutunut elämänsä aikana kaapatuksi jo kaksi kertaa.

Äiti Rimma Salonen vei lapsen Venäjälle maaliskuussa 2008, ja pari viikkoa sitten isä Paavo Salonen toi hänet takaisin Suomeen. Kaksikkoa avusti Suomen Pietarin -pääkonsulaatin työntekijä.

Kun Antonin äiti ja isä erosivat, huoltajuus määrättiin käräjäoikeuden päätöksellä isälle. Anton on Suomen kansalainen, mutta äiti on yrittänyt saada pojalleen Venäjän kansalaisuutta.

Tapauksesta on noussut melkoinen kohu sekä Suomessa että Venäjällä. Eilen Venäjä jätti asiasta Suomelle virallisen nootin. Siinä halutaan selvitystä pojan Suomeen junailleen diplomaatin toimista sekä ulkoministeriön johdon lausunnoista, joissa on esitetty ymmärrystä tämän toiminnalle.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa isän ja pojan rajan yli autossaan tuonut Simo Pietiläinen kertoo, että nämä eivät olisi päässeet laillisin keinoin takaisin Suomeen. Hän sanoo tehneensä ratkaisun itsenäisesti.

Antonin tapaus on erityisen hankala siksi, että Venäjä ei ole liittynyt Haagin kansainväliseen lapsikaappaussopimukseen. Näin Suomella ja Venäjällä ei ole kaappauksista yhteisiä pelisääntöjä.

Lue myös:

Katso Pekko Ylösen juttu (21.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.