Mainos

Piispaehdokkaat yhtä mieltä uskonnonvapauden tärkeydestä: "Kristityn vieraanvaraisuuden täytyy ulottua myös toisuskoisiin"

9:20

Huomenta Suomessa tänä aamuna vierailleet Helsingin piispaehdokkaat ovat yhtä mieltä siitä, että uskonnonvapaus on tärkeä asia, jota pitää kunnioittaa.

– Kristityn vieraanvaraisuuden täytyy ulottua myös toisuskoisiin, että voimme yhdessä elää rauhassa. Uskonrauhaa pitää välittää myös muualle, maailma on yhteinen, professori Jaana Hallamaa Helsingin yliopistosta sanoo.

– Maahanmuuton myötä tänne tulee myös huomattava määrä ihmisiä, jotka ovat kristittyjä. Sinänsä se on kirkolle iso mahdollisuus, että jumalanpalveluselämä elävöityy. Dialogi on tärkeää ja se kuuluu uskonnonvapauteen. Uskonto ei ole yksityistä, vaan julkista, kirkkoherra Teemu Laajasalo Kallion seurakunnasta toteaa.

Maahanmuuton myötä Suomeen on tullut aiempaa enemmän myös eri uskontokuntien edustajia.

– Se on tuonut uskontoa entistä enemmän julkiseen tilaan ja keskusteluun, ja se on hyvä asia. Se tuo mukanaan myös haasteita, kun yhä enemmän on ihmisiä, jotka eivät sitoudu mihinkään uskontoon, apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka Luterilaisesta maailmanliitosta sanoo.

Ehdokkaiden mielestä piispanvaalit poikkeavat poliittisista vaaleista sen vuoksi, että ehdokkaat ovat samalla asialla.

– Näissä vaaleissa ei ole samanlaisia vastakkainasetteluja kuin poliittisissa vaaleissa. Olen viihtynyt näissä keskusteluissa, en ole kokenut näitä repiviksi. Koen, että olemme yhteisellä asialla, Hallamaa sanoo.

 – Me olemme pyrkineet aktiivisesti välttämään loanheittoa. Tässä on erinomainen mahdollisuus nostaa keskusteluun tärkeitä asioita, Hintikka toteaa.

Laajasalo toivoo, että keskusteluun nostettaisiin enemmän köyhien asiaa.

– Se on olennainen kysymys myös kirkon kannalta, että millä tavalla kirkko voisi nostaa heidät keskiöön.

– Köyhien asia on ollut kirkon asia jo kauan. Niille kenelle on annettu enemmän, on myös vastuuta jakamisesta, Hintikka sanoo.

Katso yllä olevalta videolta, mitä mieltä piispaehdokkaat ovat Helsinkiin kaavaillusta suurmoskeijasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.