Mainos

Piileviä vaaroja! Tästä syystä lapsen ei tulisi antaa hyppiä lehtikasoihin

Rakastavatko sinunkin lapsesi lehtikasoihin hyppimistä? Vaikka kahisevien lehtien päälle hyppiminen olisi kuinka ihanaa tahansa, se ei välttämättä kannata. 

Kauniita syksyn lehtiä haravoituna korkeaan kasaan. Mikä tuottaisikaan suurempaa iloa kuin hypätä oikopäätä keskelle pehmeitä lehtiä? Ennen kuin hyppäät, haluat ehkä tietää muutamasta vaarasta, jotka saattavat piillä näissä kutsuvissa lehtikasoissa.

Varsinkin tuoreiden lehtikasojen sisällä voi piiileskellä useita odottamattomia yllätyksiä.

Bakteereita ja hometta

Jos lehdet ovat märkiä, on olemassa riski, että joudut kosketuksiin haitallisten bakteereiden ja homeen kanssa. Home voi olla haitallista kaikille, mutta erityisen haitallista se on homeallergisille. Jos lapsellasi on astma, lehtikasoihin hyppiminen voi pahentaa oireita. 

Weather Channelin asiantuntija Michael Beninger toteaa, että lehtikasojen välttäminen on paras strategia suojautua oireilta. Allergisten vanhempien kannattaa lisäksi käyttää hengityssuojainta lehtiä haravoidessa.

Punkkikausi ei ole vielä ohi

Hauskan näköinen lehtikasa voi olla myös koti loisille, kovakuoriaisille, toukille ja sammakoille. Monet näistä eläimistä ovat hyödyllisiä puutarhassa, sillä ne auttavat lehtiä hajoamaan. Vaarattomien ötököiden lisäksi lehtikasoissa voi piileskellä myös elukoita, jotka saattavat puraista sinne viattomasti hyppäävää lasta. Käärmeetkään eivät ole poissuljettu vaihtoehto.

Lisäksi punkit ovat oma lukunsa. Ne viihtyvät mielellään pimeässä ja kosteassa lehtikasassa, jota kautta ne voivat päätyä niin lapsen ihoon kuin koiran turkkiin.

Lehdet tulisi hävittää mahdollisimman nopeasti

Amerikkalainen lastenlääkäri Sarah A. Denny muistuttaa, että lehtikasat sisältävät usein kiviä ja tikkuja, jotka voivat raapia ja vahingoittaa lasta. Hän kehottaakin vanhempia hävittämään lehdet mahdollisimman nopeasti haravoinnin jälkeen.

Terveysvaarojen lisäksi teiden varsilla sijaitsevat lehtikasat voivat estää autoilijoita näkemästä niissä leikkiviä lapsia. Lehtikasat voivatkin pahimmassa tapauksessa asettaa lapsesi hengenvaaraan. 

Lasten riemua voi todistaa lehtikasoihin hyppimisen lisäksi myös tältä videolta. 

0:25

Lähde: SafeBee

Korjaus: 5.10. klo 09.40 Sarah A. Denny on Yhdysvalloista, ei Kolumbiasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.