Mainos

Piileekö hierontapöydissä kaamea riski? ”Pöytäni alkoi liikkua itsestään”

Helsinkiläisessä kiropraktikkoliikkeessä tapahtunut outo työtapaturma sai koulutettuna hierojana työskentelevän Toni Ilolan mietteliääksi.

Vuonna 1971 syntynyt nainen jäi vielä selvittämättä olevasta syystä eilen puristuksiin sähköisen hierontapöydän alle ja menehtyi.

Uutinen sai Ilolan säpsähtämään, sillä hän itse todisti hiljattain sähköisen hierontapöydän toimintaan liittyneen oudon tilanteen, joka johtui teknisestä viasta.

– Pari viikkoa sitten hierontapöytääni tuli aivan yllättäen tekninen vika. Olin juuri puhdistanut pöydän ja aloin vetämään uutta puhdasta hierontapaperia pöydän päälle, kun pöytä alkoikin laskeutua itsestään yläasennosta täysin ala-asentoon asti. Yritin nostaa pöytää säätöpolkimesta ylös, mutta se vain jatkoi laskeutumistaan eikä kytkin toiminut.

Ilola kertoo MTV Uutisille, että sähköinen hierontapöytä on vahvaa tekoa.

– Kyllä siinä on vahva puristusvoima. En lähtisi sitä itse testaamaan.

Ilola kertoo myös opettajansa kertoneen aikoinaan, että hän oli vahingossa liiskannut jalkansa vanhemman mallisella hierontapöydällä, jossa käsitukien säätöön liittyvät putket saattoivat mennä melkein lattiaan asti, kun pöydän laski tarpeeksi alas.

– Opettajani kertoi laskeneensa pöydän epähuomiossa niin alas, että se oli puristunut hänen varpaansa päälle. Tämän seurauksena varpaasta oli irronnut kynsi. Voipa siinä liiskata kaverinkin varpaat, jos opetus- tai ohjaustilanteessa tuollainen pöytä sattuu olemaan käytössä ja porukkaa sen ympärillä. 

Vuosien mittaan erimalliset hierontapöydät ovat tulleet Ilolalle tutuiksi ja hän toteaa, että niiden kehityksessä on nykyään pyritty ottamaan paremmin huomioon myös turvallisuusnäkökohdat. 

– Mutta en kyllä olisi uskonut lukevani tällaista, sillä mukana on täytynyt olla todella huonoa tuuria, hän toteaa viitaten kuolemaan johtaneeseen tapaukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.