Mainos

Hierontapöytäturma hämmentää myös asiantuntijaa – "Käytössä valtavasti erityyppisiä tuotteita"

Maanantaina Helsingissä tapahtunut erikoinen onnettomuus ihmetyttää myös hieronnassa käytettäviä kalusteita valmistavan yrityksen toimitusjohtajaa.

Maanantaina nainen kuoli helsinkiläisessä kiropraktikkoliikkeessä jäätyään toistaiseksi tuntemattomasta syystä puristuksiin hierontapöydän alle.

Koulutettu hieroja Toni Ilolakommentoi eilen MTV Uutisille todistaneensa vastikään tilannetta, jossa hänen käyttämänsä hierontapöytä oli teknisen vian takia alkanut liikkua itsekseen. Pöytä oli alkanut laskeutua yläasennosta äärimmäiseen ala-asentoon omia aikojaan, eikä hieroja saanut sitä pysäytettyä.

– Kyllähän tämä on äärettömän ikävä ja traaginen onnettomuus. Toki me emme tiedä asiasta yhtään sen enempää kuin mitä muutamissa netin uutispalveluissa on kerrottu ja se on aika vähän, hieronta- ja fysioterapiapöytiä valmistavan yritys Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine sanoo MTV Uutisille.

Vielä ei ole tietoa siitä, minkälainen hierontapöytä onnettomuuden aiheutti eikä siitä, miten turma pääsi tapahtumaan.

Laineen mukaan tilanne, jossa pöytä lähtisi liikkumaan itsekseen, on vaikea kuvitella, mutta hän muistuttaa teknisten vikojen olevan mahdollisia.

– Toki alalla on tyypillistä, että käytössä on valtava määrä erityyppisiä tuotteita. Suomesta löytyy varmasti kymmenittäin ellei sadoittain erilaisia hierontapöytiä. Vanhimmat ovat varmasti 1980-luvulta ja siellä on monennäköistä tekniikkaa, Laine sanoo MTV Uutisille.

Lojerin valmistamissa pöydissä käytetään nykyään tekniikkaa, jonka avulla pöydät laskeutuvat painovoimalla, eivätkä moottorin vetäminä.

– Silloin mahdollinen puristusvoima alaspäin on hyvin pieni verrattuna vanhantyyppisiin moottoreihin, joissa saattaa olla myös veto alaspäin, Laine sanoo.

– Monenlaiset tekniset viat ovat mahdollisia. Mutta kun tuotteita käytetään ja huolletaan ohjeiden mukaisesti, uskon, että turvallisuusasiat ovat myös kunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.