Piileekö astiakaapissasi aarre? Näin paljon muumimukeista maksetaan!

Hauskat muumimukit ovat Arabian suosituimpia tuotteita, ja jopa ulkomailla asti on innostuttu keräämään mukavia mukeja. Sinunkin kaapistasi saattaa löytyä keräilijän himoitsema harvinaisuus, jonka hinta huutokaupassa on noussut jopa lähes 2 000 euroon.

Designmuseon Leena Sipponen kertoo, että muumimukeja on tehty jo 1950-luvulla. Tutun muotonsa ne saivat tosin vasta 1990-luvun alussa. Viime vuosina on nähty suorastaan muumimuki-buumia, kun lapsekkaasta mukista on sukeutunut aikuisten keräilykohde.

– Muumimuki-villitys perustuu varmaan siihen, että Muumit ovat niin huippusuosittuja lasten hahmoja, Tiina Westelund Arabian astioihin erikoistuneesta Astialiisa-liikkeestä pohtii.

– Porukka, joka tykkää niistä, on valtavan suuri, ei vain Suomessa vaan ympäri maailmaa. Mitä enemmän kerätään, sitä enemmän kilpaillaan, ja se nostaa hintoja.

Uusienkin muumimukien menekki on kohdallaan.

– Nykyäänkin niitä myydään ihan valtavat määrät. Jos muumimuki on tarjouksessa, niitä ostetaan aina paljon.

Myisitkö muumimukisi tonnilla?

Muumimukit sinänsä eivät ole kallista arvotavaraa vaan arkisia käyttöesineitä, mutta keräilijälle juuri se omasta kokoelmasta uupuva muki voi olla todellinen aarre, josta ollaan valmiita maksamaan.

Himoituimpia, ja siksi hinnakkaimpia, ovat vanhimmat mukit sekä erityissarjoina tuotetut mukit, joita on vain rajallinen määrä, Westerlund kertoo.

Hinnat kuitenkin vaihtelevat kovasti.

– Huutokaupassa on voitu maksaa yli 1 000 euroa mukista. Huutokaupassa ostaja päättää, minkä hinnan hyväksyy, Westerlund sanoo.

– Ihan helposti muumimuki voi maksaa yli 100 euroa.

Huuto.netissä muumimukien kauppa käy kuumana. Esimerkiksi nyt vuoden 2005 rajoitetun erän Muumipeikko unelmoi -mukin lähtöhinta on 790 euroa. Erikoistilauksena Fazerille vuonna 2004 valmistettu muumimuki vaihtoi helmikuussa omistajaa hulppealla 1 820 euron hinnalla.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Arabia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja