Pihi amerikkalaismies jätti 13 miljoonan perinnön, mutta yksi oleellinen asia jäi ilmoittamatta – asianajajan yhteydenottoja ei otettu tosissaan

Helena kerrytti neljässä vuodessa 30 000 euroa sijoittamalla – antaa vinkit 8:04
KATSO MYÖS: Helena kerrytti neljässä vuodessa 30 000 euron potin

Miljoonia hyväntekeväisyyteen testamentannut mies ei maininnut tarkemmin kohteita. Hänen kuoltuaan niiden valikoiminen jäi hänen asianajajansa kontolle.

Edesmennyt amerikkalainen Terry Kahn testamenttasi huikeat 13 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen. Asiasta uutisoinut CBS News kuitenkin kertoo, että anteliaaseen lahjoitukseen liittyy yksi ongelma: Kahn ei ilmoittanut, kenelle rahakasa oli tarkoitettu. 

Kahn kuoli vuonna 2021. Hänellä ei ollut lähiomaisia, joille perinnön olisi voinut jättää.

Hän työskenteli 30 vuotta Veterans Administration -viranomaistahon palveluksessa.

Indianassa asuneen edesmenneen miljonäärin asianajaja Dwayne Isaacs on yrittänyt pistää miljoonapottia jakoon eri tahoille. Hän kertoo CBS Newsille, että joiltain organisaatioilta lahjoitus on mennyt sivu suun, koska he ovat luulleet hänen yhteydenottoaan huijaukseksi.

Rahaa hyväntekeväisyyteen, mutta mihin?

Testamentissaan Kahn oli kertonut haluavansa, että rahat lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen. Asiakirjoissa ei määritelty mitään tiettyä organisaatiota.

Isaacs kuvaili CBS Newsille, että Kahn oli "uskomattoman säästäväinen". Tällä ei ollut edes kännykkää, koska se oli hänen mielestään liian kallis.

Kahnin kuoleman jälkeen Isaacs sai tehtäväkseen soittaa lukuisiin paikallisiin voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin tarjotakseen näille suuria summia. 

– Luultavasti kolme tai neljä eri tahoa jäi paitsi summasta, koska he eivät vastanneet puheluihini.

Lahjoituksen saaneet äimän käkenä

Eräs Isaacsin puheluun vastannut voittoa tavoittelemattoman järjestön johtaja muisteli kuulleensa Isaacsin hätkähdyttävän kysymyksen.

– Ihan ensimmäiseksi hän kysyi, mitä tekisit miljoonalla dollarilla, sanoo Emmy Hildebrand, kodittomia veteraaneja auttavan Helping Veterans and Families of Indiana -järjestön johtaja.

Muutkin hämmästyivät Isaacsin yhteydenotosta. Yksi heistä oli toiminnanjohtaja Margaret Sheehan Teacher’s Treasures -järjestöstä, joka tarjoaa ilmaisia luokkahuonetarvikkeita niitä tarvitseville opettajille. 

Sheehanin järjestö sai 1,5 miljoona dollaria, mikä on noin kaksi kertaa organisaation vuosibudjetin verran rahaa.

– Se oli osoitus hämmästyttävästä ystävällisyydestä. Sanoin, että minun pitää istua hetkeksi alas, Sheehan sanoo.

Omasta ja työkavereidensa hämmennyksestä kertoo myös perheväkivallan uhreja auttavan Coburn Place -järjestön varatoimitusjohtaja Julie Henson.

Isaacs kertoo, että miljonääri Kahn eli vaatimattomassa talossa. Autona hänellä oli vanha Honda. 

Lisäksi Kahn oli toivonut, että hänen kuolinilmoitukseensa ei käytettäisi yhtään rahaa.

– Hän hymyilee varmasti jossain pilven reunalla, Isaacs kertoo.

Katso myös video: Näin suomalaiset riitelevät rahasta

Näin suomalaiset riitelevät rahasta 1:42
Millaisia riitoja raha aiheuttaa?

Lue myös:

    Uusimmat