Piensijoittajien määrä kasvaa ennätystahtia: "Sijoittamisesta puhutaan nyt normaalilla kielellä"

Uusia piensijoittajia ennätystahtia 2:02

Piensijoittajien määrä kasvaa nyt ennätystahtia. Kiinnostusta lisäävät muun muassa kurssiheilahtelut sekä piristyneet markkinat. 

Suomalaisten piensijoittajien joukossa ei näy merkkejä paniikista. Moni mataliin korkoihin kyllästynyt säästäjä on nähnyt pörssin korjausliikkeessä hetkensä koittaneen.

Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppuraisen mukaan Nordnetin asiakasmäärä kasvoi viime vuonna 25 prosentilla. 

– Tänä vuonna kuukausitasolla asiakkaita on tullut paljon enemmän kuin yhtenäkään kuukautena viime vuonna. Helmikuussa ollut kurssiheilahtelu sekä piristyvät listautusmismarkkinat lisäävät kiinnostusta entisestään.

Kolmenkymmenen vuoden ajan piensijoittanut Marja-Leena Haapanen auttaa muita piensijoittamisesta kiinnostuneita alkuun aiheen parissa. Myös hän on huomannut kiinnostuneisuuden määrän kasvun. 

– Silloin kun itse aloitin, naisia oli joukossa hyvin vähän, enemmistö vanhempia miehiä. Nyt naisia on tullut paljon lisää, samoin nuoremmat miehetkin ovat kiinnostuneet sijoittamisesta. Siitä puhutaan nyt paljon normaalilla kielellä ja se on tullut kaikkien tietoisuuteen. 

Harvia suunnittelee pörssilistautumista

Pörssi vetää puoleensa piensijoittajien lisäksi myös uusia yhtiöitä. Tänään saunakiukaista tunnettu Harvia kertoi suunnitelmistaan listautua pörssiin.

– Pörssilistautuminen lisää tunnettavuutta markkinoilla, jossa sauna ei ole niin tunnettu. Lisäksi se vahvistaa pääomarakennetta sekä helpottaa osaavan työvoiman ja asiakkuuksien hankkimista, toimitusjohtaja Tapio Pajuharju listaa.

Lue myös:

    Uusimmat