Mainos

Pörssiin listautuu nyt palveluyrityksiä – ”Kertoo, miten hyvin Suomella menee”

15:50

Suomen pörssiin on viime aikoina listautunut lähinnä palveluyrityksiä. Huomenta Suomen Markkinaraadissa vierailleen Talouselämän päätoimittajan Emilia Kullaksen mukaan aktivoitunut listautuminen kertoo, että Suomella menee nyt hyvin.

– Pörssi ei ole vain talouden näyteikkuna, vaan myös moottori. Listautuminen kertoo talouden kasvusta. Se, mitä enemmän yritykset haluavat pörssiin ja onnistuvat siinä, kertoo miten hyvin Suomella menee, hän toteaa.

Taalerin salkunhoitaja Mika Heikkilä toteaa, että palveluyritysten esiinmarssi pörssiin liittyy juuri pörssin luonteeseen talouden näyteikkunana: rakennemuutoksessa yrityskenttä muuttuu palvelupainotteisemmaksi, mikä heijastuu pörssiin. Myös sijoittajilla on hänen mukaansa halu löytää uusia kasvavia yrityksiä, ja tätä tavoittelee myös moni uudenlaisen yritysjohdon edustaja.

Heikkilä on tyytyväinen listautumisen lisääntymiseen. Takana on kuiva kausi, jolloin yksikään yritys ei listautunut pörssiin.

– Olin huolissani, ettei kai Suomen pörssi kuihdu Viron tapaan, hän kertoo.

Vieraat korostavat pörssilistautumisen hyviä puolia. Listautuminen pörssiin hajauttaa yrityksen omistajuutta, mikä madaltaa kynnystä sijoittamiseen ja rohkeisiin liikkeisiin. Listautuminen antaa yritykselle arvon ja mahdollistaa rahoituksen hakemisen muualta kuin rahoitusmarkkinoilta. Heikkilä myös korostaa, että listautuneen yrityksen velvoitteet esimerkiksi tiedonannosta tekevät siitä luotettavamman kumppanit.

Katso koko haastattelu oheiselta videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja