Mainos

Pienpuolueet tavoittelevat lisää valtuustopaikkoja – "Jo osallistuminen on voitto"

Eduskunnan ulkopuoliset pienpuolueet ovat keränneet ehdokkaita kuntavaaleihin eri puolilla maata. Puolueiden on toimitettava ehdokaslistansa keskusvaalilautakunnalle ylihuomenna, joten ehdokasasettelu on loppumetreillään.

Tyytyväinen ehdokasasetteluun on esimerkiksi piraattipuolue, jonka listoille on tulossa aiempaa enemmän ehdokkaita.

Puheenjohtaja Jonna Purojärvi kertoo, että puolueella on noin 140 ehdokasta noin 30 paikkakunnalla. Hänen mukaansa puolueen tavoitteena on saada ehdokkaita läpi useammassa kaupungissa.

– Helsinki vaikuttaa suhteellisen vahvalta tähän, kuten myös Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu. Itse olen Jyväskylästä ja täällä ainakin vaikuttaa hyvältä.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen puolestaan kertoo, että ehdokasasettelun sujuminen on vaihdellut eri puolilla maata. Hänen mukaansa ehdokastilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä erityisesti Uudellamaalla ja Jyväskylässä.

– Yhteenvetona voisi sanoa, että ihan yhtä haasteellista kuin 2012, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan kommunistinen puolue tavoittelee vaaleissa vanhojen paikkojen säilyttämistä ja uusia läpimenoja.

Väisänen arvioi, että puolueelle on mahdollista esimerkiksi ottaa toinen paikka Helsingissä ja Jyväskylässä ja mennä läpi Kemissä. 

Osallistuminen jo voitto 

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro pitää jo vaaleihin osallistumista voittona, sillä viime kesänä perustettu puolue kirjattiin puoluerekisteriin tammikuussa. Puolueelta on lähdössä kuntavaaleihin yli 40 ehdokasta.

Aro sanoo, että tavoitteena on saada ehdokkaita läpi ja jalansijaa valtuustoihin.

– Ensimmäiset vaalit ovat tietynlainen testi, löytyykö ajatuksille kannatusta. Meille olisi aivan valtava voitto saada ehdokas läpi esimerkiksi Helsingissä, Aro kertoo.

Niin ikään viime kuussa rekisteröidyn itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen kertoo, että puolue osallistuu kuntavaaleihin ja ehdokkaita on noin 20–30 paikkakunnalla, mutta varsinainen tavoite on seuraavissa eduskuntavaaleissa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.