Mainos

Suuret puolueet jäämässä ehdokastavoitteestaan – keskusta suurin, vihreät ja KD ennätykseen

1:53

Suuret puolueet ovat jäämässä ehdokasmäärissä jälkeen viime kuntavaaleista. 

Keskustalla on koossa kevään vaaleihin eniten ehdokkaita, tähän mennessä 7450. Tavoite oli 8000 ehdokasta.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska sanoo olevansa aika tyytyväinen. Hänen mukaansa ehdokkaiden saaminen vaihteli aika paljon paikkakunnittain.

– Välillä pelkäsin, kun kuulin muilta puolueilta, että heillä laskee määrät, mutta näyttää siltä, että meillä kenttäorganisaatio toimii hyvin.

SDP:llä on noin 6000 ehdokasta, mikä on noin tuhat vähemmän kuin puolueen tavoite oli. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kertoo, että tavoitetta asetettaessa ei otettu huomioon, että myös valtuutettujen määrä vähenee. Rönnholm sanoo olevansa tyytyväinen ehdokasmäärään.

Kokoomuksen alustava ehdokasmäärä kevään kuntavaaleissa on 5744 ehdokasta. Ehdokasmäärässä on laskua reilun tuhannen ehdokkaan verran suhteessa edellisvaalien ehdokasmäärään.

Puoluesihteeri Janne Pesonen pitää laskua odotettuna.

– Ehdokasmäärät laskivat odotetusti kaikilla suurimmilla puolueilla noin tuhannella ehdokkaalla, emmekä mekään onnistuneet soutamaan tässä trendissä vastavirtaan. Tämä ehdokasmäärä antaa kuitenkin hyvät lähtökohdat kuntavaalien varsinaiseen kampanjavaiheeseen. 

Perussuomalaisilla on tähän mennessä koossa 3800 ehdokasta, kun tavoite oli yli 4000. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo yllättyneensä, että puolueella on tällä hetkellä 84 kunnassa enemmän ehdokkaita kuin viimeksi. Siksi hän sanoo olevansa aika tyytyväinen.

Myös vasemmistoliitto on jäämässä 3500 ehdokkaan tavoitteestaan. Puolue kertoo lähtevänsä vaaleihin yli 3000 ehdokkaan voimin. Listoilla on ennätysmäärä nuoria ja uusia ehdokkaita, sanoo puoluesihteeri Joonas Leppänen.

Vihreiden ehdokasmäärä on sen sijaan ylittänyt reilusti puolueen asettaman 2500 ehdokkaan tavoitteen. Myös kristillisdemokraatit sai kokoon ennätysmäärän ehdokkaita. Puolueen riveissä kuntavaaleissa on lähes 2000 ehdokasta.

RKP ylitti myös tavoitteensa. Puolue lähtee vaaleihin 1324 ehdokkaalla ja useammassa kunnassa kuin viime vaaleissa.

Kaikista puolueista korostetaan, että määrät tarkentuvat vielä ja todennäköisesti ylöspäin.

Kuntavaalien ehdokashakemukset oli jätettävä kuntien vaalilautakunnille viimeistään tänään kello 16 mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.