Mainos

Pienkoneen syöksyä selvitetään

Eilen Helsingin edustalla tapahtuneen pienkoneturman selvittelyä jatketaan tänään.

Helsingin edustalla eilen mereen syöksyneen pienkoneen keskeiset osat on nostettu merestä tänään iltapäivällä. Onnettomuustutkintakeskus tekee moottorille ja muille osille teknisen tutkimuksen.

Onnettomuuden syitä selvittävät Onnettomuustutkintakeskus sekä Helsingin poliisilaitos.

Pienkone putosi noin 600 metriä Vallisaaren pohjoispuolelle. Kone oli lähtenyt Malmin lentokentältä, mutta se putosi poliisin mukaan vain kymmenen minuutin lennon jälkeen.

Uhrin henkilöllisyys varmistui

Pienkoneen hylky löytyi illalla noin kello 19:n aikaan. Koneen lentäjä, 51-vuotias espoolainen mies, löydettiin koneen ohjaamosta.

Onnettomuuspaikalle kiirehtinyt venepoliisi löysi meren pinnalta kellumassa lentokoneen pyörän laskutelineineen. Meren pinnalle nousi pohjasta asiapapereita, joiden perusteella lentäjän henkilöllisyys voitiin varmistaa.

Rajavartiolaitoksen Merikarhu-laiva teki onnettomuusalueella viistokaikuluotausta lentokoneen ohjaamon ja siinä mahdollisesti olevan lentäjän paikantamiseksi. Onnettomuuden tutkintalautakunta haluaa lisäksi löytää koneen moottorin ja hallintalaitteita selvittääkseen, oliko turman syynä ehkä tekninen vika.

Näkyvyys erittäin huono

Pudonnut kone on tyypiltään nelipaikkainen Grumman-American AA-5 Traveller. Malmin lentokentältä lähtenyt kone oli menossa Maarianhaminaan ja se lähestyi Suomenlinnaa Santahaminan suunnasta. Kone oli käyttänyt etenemisreittiä, joka pienkoneille kulkee Katajanokan eteläpuolitse. Lentäjä ilmoitti lennonjohdolle juuri ennen onnettomuutta aikovansa kääntyä takaisin Malmille.

Merivartioston mukaan näkyvyys oli ennen puoltapäivää Suomenlinnan edustalla varsin huono. Pilvet olivat erittäin matalalla ja pilvikorkeus oli 150 jalkaa eli noin 50 metriä ja vaakanäkyvyyskin vain noin 3-4 kilometriä.

Suomenlahden merivartiosto sai hälytyksen puoli kahdeltatoista. Sen oli tehnyt Suomenlinnasta koneen putoamisen havainnut mies. Ilmoituksia putoamisesta tuli myös lähellä olleesta purjeveneestä sekä Katajanokalla kulkeneilta ihmisiltä.

Poliisi pyytää lisää silminnäkijähavaintoja. Ne voi soittaa virka-aikana numeroon 189 5308 ja sen ulkopuolella 189 4240.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.