Mainos

Pieni autiotupa hämmentää keskellä Kehä I:n remonttia – mökissä asunut mies katosi

Pieni, ränsistynyt keltareunainen autiomökki tönöttää yksinäisenä keskellä suurta työmaata. Työkoneet jylisevät aamuvarhaisesta alkaen sen ympärillä; kaatavat puita, siirtävät maata, rakentavat uutta tietä.

Mökin pihalla lojuu vanhoja pyöränosia, sisällä lisää samanmoista rojua. Oveen on kiinnitetty lappu: Mökki puretaan.

Puhutaan, että mökin reviiritietoinen asukas susikoiransa kanssa on lähtenyt karkuun tietyötä. Rojut ovat jääneet sille tielleen.

Hökkeli sijaitsee keskellä Kehä ykkösen tietyömaata; siinä kohdalla, missä parannetaan Hämeenlinnanväylän eritasoliittymää. Työmiehille on varmuuden vuoksi kerrottu mökin asukkaasta, jos tämä vaikka sattuisi tulemaan paikalle. Miestä ei ole kuitenkaan näkynyt. 


– Eräs arkeologian harrastaja oli törmännyt mieheen ennen työmaan alkamista asukasinfossa. Hän oli kertonut, että tilanne oli ollut uhkaava ja pelottava. Mutta nyt mies on ehkä muuttanut jonnekin muualle, arvelee Helsingin kaupungin rakennusviraston projektinjohtaja Jukka Tarkkala.


Urakoitsija kertoo, että mökki purettaneen lähipäivinä. Sen päälle tulee täyttömaata ja mökin alue jää rampin silmukan alle.

Asukas esiintyi televisiossa vuonna 2001

Hannu Karpo vieraili mökin asukkaan luona MTV3:lla esitetyssä ohjelmassaan vuonna 2001. Tuolloin asukas kertoi, että hänen sattumalta löytämänsä mökki piti hänet kiinni elämässä; se pysyi lämpimänä ja siellä hän sai harjoiteltua kitaransoittoa. 

– Ne (lauluni) on sellaisia rakkauslauluja. Menetettyjä rakkauslauluja ja nopeampia rakkauslauluja, sellaisia että "minäpä löysin uuden naisen". I love you, hän kertoi Karpolla on asiaa -ohjelmassa tuolloin.

Vaikka mökki olikin keskellä valtateiden risteämää, sanoi siellä asuva mies nauttivansa rauhasta. 

Karpo vieraili mökillä uudelleen Karpon parhaat -ohjelman aikana yhdeksän vuotta myöhemmin. Selvisi, että asukas oli välissä asunut Ruotsissa rakentaen sinnekin itselleen samanmoisen hökkelin. 

Tuolloin, vuonna 2010, mökin savupiipusta kuitenkin tuprutti savua. Mies oli palannut Ruotsin-reissultaan ja asui taas Kehä ykkösen mökissään. Haastattelua hän ei enää halunnut antaa. 

Ja nyt, vuonna 2016, tämä mökki jää maanteiden alle; samalla tavoin kuin aikanaan Kehä ykkösen alle jäi samoilla seuduilla sijainneita muistoja ensimmäisen maailmansodan ajoilta.

Tiedätkö jotain tästä autiomökistä? Voit kirjoittaa meille osoitteeseen uutiset@mtv.fi!

Juttua korjattu 12.5. klo 14:52: Hannu Karpon ohjelma esitettiin vuonna 2010, ei 2009. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.