Pienet kasvot, jotka kertovat Jemenin kriisistä: Apu ei ehtinyt ajoissa – kaksiviikkoiset kaksospojat jäivät vaille hoitoa ja menehtyivät

Arviolta 85 000 lasta kuollut nälkään sodan aikana Jemenissä 0:50
Arviolta 85 000 lasta on kuollut nälkään sodan aikana Jemenissä.

Jemeniläiset kaksosvauvat ovat kuolleet, kertoo maan terveysministeri. Kaksiviikkoisten vauvojen hoitamiseen oli pyydetty apua ulkomailta, mutta se ei ehtinyt ajoissa pelastamaan poikavauvoja, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Vauvat olivat kiinni toisissaan vartalostaan, ja heillä oli erilliset päät. Maan viranomaisten mukaan lapset olisivat tarvinneet välittömästi hoitoa ulkomailla, sillä Jemenin oma terveydenhuolto ei pystynyt auttamaan heitä. 

Maan terveysministerin lausunnon mukaan kaksosvauvojen kohtalo kertoo laajemminkin vakavasta terveydellisestä ja humanitaarisesta kriisistä, joka koskee jemeniläisiä lapsia.

Lausunnon välitti maailmalle hallinnon käsissä oleva uutistoimisto Saba. 

Vauvoja hoidettiin maan pääkaupungissa Sanaassa, jonka lentokenttä on ollut suljettuna siviililiikenteeltä vuodesta 2015 lähtien. Maan ilmatilaa kontrolloi Saudi-vetoinen liittouma, jonka luvalla Sanaan lentokenttää voidaan käyttää. 

Saudiarabialainen uutistoimisto SPA sanoi keskiviikkona pohtivansa keinoja saada poikavauvat hoitoon ulkomaille. 

Arabian niemimaan kärjessä sijaitsevassa Jemenissä ollut levotonta vuosikymmeniä, mutta maan sisällissota on repinyt tilanteen hyvin vakavaksi viimeisten kolmen vuoden aikana. 

Unicefin mukaan Jemenissä on käynnissä yksi maailman pahimmista kriiseistä. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat kuolleet ja miljoonat ihmiset kärsivät nälänhädästä. Erityisen haavoittuneita ovat maan lapset.

Joidenkin arvioiden mukaan Jemenissä 2,9 miljoonaa naista ja lasta ovat akuutisti aliravittuja.

Lue myös:

    Uusimmat