Viisivuotias tyttö painaa vain kolme kiloa – Unicef: Aliravittuja alle viisivuotiaita voi pian olla Jemenissä lähes 2,5 miljoonaa

Aliravittujen alle viisivuotiaiden määrä voi kasvaa Jemenissä viidenneksellä eli 2,4 miljoonaan vuoden loppuun mennessä, selviää YK:n lastenjärjestö Unicefin tuoreesta raportista.

Jopa 30 000 jemeniläislasta on vaarassa ajautua hengenvaaralliseen aliravitsemukseen seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Ylläolevassa kuvassa on yksi aliravitsemuksesta kärsivä: 5-vuotias tyttö, jolle äiti antaa mehua. Kuva on otettu Pohjois-Jemenissä tiistaina. Tyttö painaa kolme kiloa.

Jopa miljoona lasta on vaarassa jäädä vaille elintärkeitä mikroravinteita ja vitamiineja humanitaarisen avun rahoituksen jäätyä vajaaksi tänä keväänä, Unicef lisää. Myös puoli miljoonaa raskaana olevaa naista ja imettävää äitiä on jäämässä vaille ravintolisiä ja neuvontaa lasten ravitsemuksesta.

Jemenissä on YK:n mukaan käynnissä yksi maailman pahimmista humanitaarisista katastrofeista. Vuonna 2015 alkaneessa sisällissodassa on kuollut kymmeniätuhansia siviilejä viiden viime vuoden aikana, ja maan talous sekä terveydenhuolto ovat romahtaneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja