Nääntyneitä lapsia ja tuhoutuneita koteja – harvinainen video näyttää Jemenin tuhon laajuuden

Harvinainen dronevideo näyttää sodan repimän Jemenin tuhon 4:36

Sodan repimä Jemen on yksi maailman pahimmista kriisialueista, vaikka se ei nousekaan uutisiin päivittäin. Maan asukkaista valtaosa on ulkopuolisen avun varassa, ja miljoonilla jemeniläisillä on pulaa ruuasta.

Brasilialaisen valokuvaajan Gabriel Chaimin ottama videokuva näyttää, miten tuhoutunut maa on. Dronella kuvattu video näyttää Taizin kaupungin rauniot. Alueella on käyty taisteluita kuukausien ajan.

Sairaanhoito on maassa ylikuormitettu, varsinkin kun vammat voivat olla järkyttäviä. Eräs avustustyöntekijä kertoo nähneensä sairaalassa 8-vuotiaan tytön, jonka rintakehä oli auennut. Tytön sydän näkyi kehon ulkopuolella. 

Tilanne on sama koko maassa. Pakolaisleireillä äidit hoitavat luurangonlaihoja lapsiaan, jotka ovat valtavan suuressa riskissä kuolla joko nälkään tai nälän heikentäminä erilaisiin tauteihin.

Saudi-Arabian johtama liittouma on taistellut ilmaiskuin Jemenissä Iranin tukemia hutheja vastaan vuodesta 2015, jolloin huthit ajoivat pakoon kansainvälisesti tunnustetun hallituksen.

Liittouma on hyökännyt myös Jemenin entisen presidentin Ali Abdullah Salehin tukijoita vastaan.

Huthit surmasivat Salehin viime joulukuussa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa sen jälkeen, kun Saleh oli vaihtanut saudien johtaman liittouman puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat