Jemenin kriisi ajaa perheet epätoivoisiin tekoihin – jopa 3-vuotiaita tyttöjä naitetaan vanhemmille miehille, jotta ruoka riittäisi

Ulkoministeri Timo Soini: Humanitaarista apua saatava Jemeniin 1:29
Timo Soini: Humanitaarista apua saatava Jemeniin.

Jemenin humanitaarinen kriisi on vaikuttanut erityisesti naisiin ja tyttöihin. Nälänhätä on niin paha, että nuoria tyttöjä naitetaan vanhemmille miehille, uutisoi CTV News -kanava.

Lähes viisi vuotta kestäneessä Jemenin kriisissä on menehtynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kriisi on jättänyt jopa 12 miljoonaa ihmistä nälänhädän armoille. Myös vaarallinen tartuntatauti kolera on edelleen uhka.

Naiset ovat kärsineet kriisin pahimmat haittavaikutukset, toteaa Brittany Lambert, naisten ja tyttöjen oikeuksien asiantuntija hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamista.

– Ruuan puute vaikuttaa naisiin kriittisimmin, koska naiset syövät usein viimeisenä ja vähiten ja laittavat perheensä itsensä edelle, Lambert kertoo.

Aliravitsemus on erityisen ongelmallista Jemenin lähes 75 000 raskaana olevalle naiselle. Riskinä on, että heille kehittyy raskausajan komplikaatioita.

– Perheet ovat todella epätoivoisia, koska heillä ei yksinkertaisesti ole rahaa ja keinoja ruokkia itseään, Lambert sanoo.

Tilanteen myötä perheet ovat turvautuneet haitallisiin selviytymiskeinoihin, kuten nuorten tyttäriensä naittamiseen paljon vanhemmille miehille. Näin ruokittavana on yksi suu vähemmän. Lambertin mukaan joukossa on jopa 3-vuotiaita lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat