Mainos

Pieleen mennyt räjäytys sinkosi valtavan kivenmurikan suoraan Alpon ja Annikin sänkyyn – huolimattomalle kaksikolle tuomio

0:18

Kaksi miestä tuomittiin Hankasalmella vuoden 2016 kesäkuussa tapahtuneesta räjähderikoksesta, jossa louhoksella väärin tehty räjäytys sinkosi kivenmurikoita läheiselle junaradalle ja omakotitalon päälle.

Onnettomuus muun muassa katkaisi junaliikenteen väliaikaisesti. Yksi parikymmenkiloinen kivi putosi omakotitalon katon läpi suoraan pariskunnan sänkyyn. Junarata sijaitsi noin 100 metrin etäisyydellä räjäytyspaikasta, omakotitalo noin parinsadan metrin päässä. Talo oli tapahtuma-aikaan onneksi tyhjä.

– Olen myöhemmin ajatellut, että suojelusenkelit ajoivat meidät Viitasaarelle, talon asukas kertoi MTV Uutisille tapahtuneesta.

Oikeus: Suhtautuivat kaikkeen huolimattomasti

Räjäytystyön turvallisuussuunnitelmassa ei oltu huomioitu junaradan läheisyyttä. Räjäytystyössä myös laiminlyötiin sen huolehtiminen, että työssä noudatettaisiin varovaisuutta tai siinä käytettäisiin vähiten vaaraa aiheuttavaa räjähdettä. Poliisille tehdyt ilmoitukset räjähteiden määrästä olivat myös virheellisiä.

– Käräjäoikeus on tullut siihen johtopäätökseen, että vastaajat ovat törkeän huolimattomasti suhtautuneet kaikkeen siihen, mitä räjäytystyössä on säädetty otettavaksi huomioon, jotta räjäytystyö voidaan suorittaa mahdollisimman turvallisesti.

Kertomusten perusteella räjäytystavan valinnassa oli kyse myös kustannusten säästämisestä. Miehet eivät toimineet oikeuden mukaan tahallisesti väärin, vaan huolimattomuudesta.

Miehistä ensimmäinen sai 60 päiväsakkoa räjähderikoksesta ja työturvallisuusrikoksesta. Toinen miehistä sai 50 päiväsakon eli 1600 euron rangaistuksen räjähderikoksesta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja