Pidot sen kuin paranevat: Mazda esittelee ensimmäisen sähköautonsa

1:24
Tältä näyttää uusi Mazda3.

Japanilainen Mazda on ilmoittanut esittelevänsä ensimmäisen sähköautoksi alusta lähtien suunnitellun autonsa lokakuussa järjestettävässä Tokion autonäyttelyssä.

Mazda kuuluu siihen alati harvenevaan autovalmistajien joukkoon, joka ei ole vielä esitellyt sähköauton tuotantoversiota. Tämä tulee kuitenkin muuttumaan varsin pian.

Perinteikäs japanilaisvalmistaja on viime vuosina keskittynyt parantelemaan kehuttuja bensiinimoottoreitaan, mutta kulissien takana on tehty työtä myös sähköautojen parissa.

Aiemmin tänä vuonna se esitteli CX-30-katumaasturinsa koria käyttäneen sähköautoprototyypin, jossa hyödynnettiin valmistajan uutta, nimenomaan sähköautoille kehitettyä alustaa.

Lokakuussa järjestettävässä Tokion autonäyttelyssä tullaan näkemään Mazdan ensimmäisen sähköauton tuotantoversio, mutta toistaiseksi yksityiskohdat ovat muuten aika vähissä.

Se tiedetään, että kyseessä on täysin uusi malli valmistajan valikoimiin, eikä esimerkiksi polttomoottoriversion uudelleenlämmittely sähköisenä painoksena. Korimalliltaan auto on todennäköisesti katumaasturi.

Tokion autonäyttely avautuu yleisölle 25. lokakuuta, mutta Mazda paljastaa autonsa jo ensimmäisen pressipäivän yhteydessä 23. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja