Mainos

Pidä huolta sydämestäsi myös lomalla – poimi sydänystävälliset ruokavinkit!

Poimi vinkit siihen, kuinka sydänystävällisiä ja herkullisia valintoja on helppo tehdä ruoanlaitossa myös silloin, kun arjen kiireet eivät ohjaa päivien rytmiä!

Korvaa perinteinen voi terveellisellä Benecol-yrttilevitteellä
Benecol ja tuoretta parsaa


2–3 herkuttelijalle:
50 g Benecol Maistuva -levitettä – 
tai
Benecol 35% kevyt kasvirasvalevitettä
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia
jauhettua mustapippuria

Lisäksi:
1 nippu tuoretta parsaa
loraus sitruunamehua

Pilko persilja ja ruohosipuli hienoksi silpuksi ja sekoita yritit ja Benecol-levite seokseksi pienessä kulhossa. Lisää seokseen hieman jauhettua mustapippuria oman makusi mukaan. Laita valmis yrttilevite jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun valmistat parsat.

Huuhtele parsat ja leikkaa varsien päästä valkoinen osa pois. Keitä parsoja hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Valuta tämän jälkeen vesi pois ja laita parsat tarjolle lautaselle.

Ota yrttilevite jääkaapista ja laita sitä noin lusikallinen parsojen päälle. Purista päälle sitruunasta mehua ja kruunaa annos mustapippurilla.

Lomalla terveellinen ruokavalio saattaa jäädä syrjään. Sydämen terveyden vaalimista ei kuitenkaan kannattaisi väheksyä lomallakaan – varsinkaan, kun sydänystävällisiä valintoja on helppo tehdä mausta tinkimättä. Helppoja vinkkejä noudattamalla sydämen terveyttä voi vaalia riippumatta siitä, eletäänkö kiireistä arkea vai rentoudutaanko lomalla.

Suosi kasviksia grillatessasi

Grillaus on suomalaisille perinteisesti erityisen mieluisa tapa valmistaa ruokaa kesäisin. Vaikka grillin äärellä haluaisi tehdä sydämen terveyttä vaalivia valintoja, ei suinkaan tarvitse luopua kaikista herkuista. Kun lautaselle valitsee grillissä paahtuneita kasviksia, voi grilliruokaa herkutella hyvällä omatunnolla vaikka jokaisena kauniina kesäpäivänä.

Vihannekset ovat arvokasta ravintoa muun muassa siksi, että ne sisältävät runsaasti E- ja C-vitamiinia, beeta-karoteenia sekä flavonoideja.

Panosta rasvan laatuun

Monet kesäiset herkut ovat tunnettuja rasvaisuudestaan ja kesällä kannattaakin kiinnittää erityishuomiota siihen, millaista rasvaa tulee nautittua. Kasviöljyjä ja kasviöljypohjaisia levitteitä päivittäin käyttämällä saa ruokavalioon riittävästi pehmeitä rasvoja. Runsaasti kovaa rasvaa sisältävät voi-pohjaiset tuotteet kannattaa jättää juhlahetkiin, sillä uokavaliossa tulisi olla mahdollisimman vähän tyydyttynyttä rasvaa.

Kesäisten herkkujen valmistamisessa on helppo hyödyntää kasviöljyjä ja kasviöljypohjaisia levitteitä, sillä perinteisen voin voi korvata helposti esimerkiksi sydänystävällisellä Benecol-yrttilevitteellä. Yrittilevite valmistuu vaikkapa mökilläkin vain muutamasta raaka-aineesta. 

Kesäiseksi jälkiruoaksi tai aamupalaksi sopii täydellisesti Benecol-supersmoothie


2 herkuttelijalle:
2 prk Benecol Mansikka -jogurttia
250 g pakastettua mangoa
2 dl tuoreita suomalaisia mansikoita
loraus limemehua

Lisäksi:
cashewpähkinöitä ja limen kuorta

Sekoita pakastettu mango, Benecol-jogurtit ja mansikat tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon myös loraus limen mehua.

Kaada valmis seos isoihin laseihin ja koristele annokset ripottelemalla pinnalle cashewpähkinöitä ja limen kuorta.

Nauti!

Tee marinadit itse

Suolan sisältämän natriumin tarve on ihmisillä luonnostaan hyvin pieni. Erilaiset marinadit saattavat kuitenkin sisältää yllättäviä määriä suolaa. Kun marinadit valmistaa suolattomiksi tai vähäsuolaisiksi itse, voi varmistua siitä, ettei suolaa tule nautittua lomallakaan liikaa.

Itse tehtyjen marinadien pohjana kannattaa käyttää kasviöljyjä, jotka sisältävät reilusti hyvää, pehmeää rasvaa.

Herkuttele jälkiruoaksi marjoja

Kesällä suomalaiset marjat ovat parhaimmillaan ja mikäpä olisi herkullisempi tapa kruunata kesäinen ateria kuin tuoreilla, suomalaisilla marjoilla? Marjojen lisääminen ruokavalioon on myös terveyttä edistävä valinta.

Benecol-tuotteet sisältävät kasvistanoliesteriä, joiden on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroliarvo on sydäntaudin riskitekijä.

Lähde: Sydän.fi

Lue myös:

    Uusimmat