Auttavat painonhallinnassa ja pienentävät sairastumisriskiä – näitä ravitsevampia aamupaloja on vaikea löytää!

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie 0:53 Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie

Maito on tuoreen tutkimuksen mukaan terveellisen ja nälän hyvin poissa pitävän aamupalan salaisuus. 

Katso videolta resepti suomalaisasiantuntijan herkulliseen smoothieeseen. 

Aamupala on päivän tärkein ateria, ja jos se sisältää maitoa, se on tuoreen tutkimuksen mukaan entistäkin parempi alku päivälle.

Journal of Dairy -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan aamulla nautittu maito auttaa verensokeria pysymään tasaisena koko päivän ajan, mikä puolestaan auttaa hillitsemään mielitekoja. Tutkimuksen mukaan maito auttaa myös pienentämään ylipainon ja diabeteksen riskiä.

Lontoolainen ravitsemusterapeutti Rhiannon Lambert jakoi Dailymail-sivustolle parhaimmat maitopohjaiset aamupalansa, jotka ovat pullollaan ravintoaineita ja terveellisiä ainesosia. Näitä ravitsevampia aamupaloja on vaikea löytää!

Vihreä smoothiekulho (1 annos)

Herkullinen smoothiekulho on helppo tapa lisätä terveellisiä kasviksia ruokavalioon.

Tarvitset:
150 ml maitoa
20 g kaurahiutaleita
100 g kreikkalaista jogurttia
½ avokado
¼ kurkku
15 viinirypälettä (pakastettuna)
kourallinen pinaatinlehtiä
kourallinen mintunlehtiä
2,5 cm pala inkivääriä
päälle manteleita rouhittuna

Lisää kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi smoothieksi. Lopputulos on paksumpaa kuin tavallinen smoothie. Kaada aamupala kulhoon ja lisää pinnalle rouhittuja manteleita. Syö lusikalla.

Suklaapannukakut (2 annosta)

Nämä proteiinipitoiset pannukakut sopivat mainiosti niin aamupalalle kuin astetta terveellisemmäksi jälkiruoaksi. Tämä terveellinen aamupala takaa, että nälkä ei pääse yllättämään ennen lounasaikaa.

Tarvitset:
1 pieni banaani
1 kananmuna
140 ml maitoa
1 tl hunajaa
20 g tattarijauhoa
1 rkl sokeritonta kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
(20 g suklaanmakuista proteiinijauhetta)
öljy paistamiseen

Muusaa banaani haarukalla. Sekoita yhteen banaani, kananmuna, maito ja hunaja. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä. Lisää taikinasta pannulle pieniä amerikkalaistyylisiä pannukakkuja. Kypsennä 2–3 minuuttia per puoli. Paista koko taikina samaan tapaan ja tarjoile letut haluamasi täytteiden, kuten jogurtin ja marjojen kera.

Vadelma-kookos-tuorepuuro (1 annos)

Jos aamut ovat sinulle päivän kiireisintä aikaa, yön yli jääkaapissa tekeytyvä tuorepuuro pelastaa aamusi. Purkkiin valmistettava puuro on helppo ottaa mukaan vaikka työpaikalle.

Tarvitset:
50 g kaurahiutaleita
30 g kookoshiutaleita
120 ml maitoa
16 pakastevadelmaa
10 hasselpähkinää hienonnettuna
6 kokonaista mantelia hienonnettuna

Yhdistä kaurahiutaleet, kookos ja maito. Sekoita joukkoon hienonnetut vadelmat. Sulje purkki ja laita tekeytymään jääkaappiin yöksi. Jos puuro tuntuu aamulla liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon muutaman ruokalusikallisen vettä. Koristele pähkinöillä ja manteleilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!