Rasvaa polttava terveysjuoma syntyy tutusta raaka-aineesta – kokeile helppoa reseptiä!

persiljatee
Kaikkien suosikki persiljasta syntyvä juoma ei välttämättä makunsa takia ole, mutta terveellistä se ainakin on. Shutterstock

Persilja, sitruuna ja omenaviinietikka sekoitetaan kuuman veden kanssa rasvaa polttavaksi juomaksi.

Iltojen pimetessä herkkuhimo saattaa iskeä, ja pikkuhiljaa juhlapyhien lähestyessä tortut, piparkakut ja muut herkut alkavat tulla osaksi ruokavaliota. Ei ole mikään ihme, että vyötärölle saattaa kertyä muutama ylimääräinen kilo.

Rasvanpolttojuoma persiljasta

Rasvanpoltossa tehokkaana apuna voi toimia persiljasta, sitruunasta ja omenaviinietikasta valmistettu juoma. Valmistelukaan ei ole vaikeaa, sillä juoma syntyy muutamassa minuutissa kotona.

Persiljassa on vain hyvin vähän kilokaloreita, mutta paljon antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja. Ravintoaineet auttavatkin pääsemään eroon turhista nesteistä ilman turvotusta tai muuta epämiellyttävää tunnetta vatsassa.

Sitruuna taas poistaa kehoon kertyneitä toksiineja, joka saattaa myös kiihdyttää vatsalle kertyneen rasvan palamista.

Omenaviinietikan on todettu esimerkiksi japanilaisille tehdyssä, vuonna 2009 julkaistussa tutkimuksessa vaikuttavan rasvan määrään kehossa. Omenaviinietikan sisältämä etikkahappo on rasvanpoltossa avainasemassa.

Kolme kuukautta kestäneen tutkimuksen aikana osallistujat nauttivat 0,3 desilitrasta nollaan desilitraan omenaviinietikkaa muun juoman seassa. Tulosten mukaan omenaviinietikkaa nauttineilla oli merkittävästi kapeampi vatsan ympärys, vähemmän sisäelinrasvaa ja muutenkin rasvaa kehossa.

Helppoa juomaa kannattaa nauttia tyhjään vatsaan kaksi kertaa päivässä. Maku ei välttämättä ole kaikkien mielestä paras mahdollinen, mutta terveellistä juoma ainakin on.

Ainekset:

2–3 ruokalusikallista tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
2 lasillista vettä

Valmistus:

Kiehauta vesi ja kaada se leikeltyjen persiljoiden päälle. Anna hautua 3–5 minuuttia. Siivilöi tee ja anna sen jäähtyä. Sen jälkeen purista sitruuna ja lisää omenaviinietikka. Sekoita hyvin ja nauti heti.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.