Terveellinen kalaruoka valmistuu kuin itsestään uunissa.
Kuten aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, suomalaisten ostoskoreihin sujahtaa tammikuussa perinteisesti terveellisempiä valintoja.
Joulun herkuttelun jälkeen moni haluaa panostaa terveellisiin elintapoihin ja kaipaa arkeensa kevyitä, helppoja ja nopeita ruokia.
Kala on arjen superruokaa
Pro Kala ry muistuttaa erilaisten kalaruokien hyödyistä. Kala on helppo valmistaa ja täynnä tärkeitä omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään sydämen ja aivojen terveyttä sekä tukevat mielialaa ja stressinhallintaa.
Kala sisältää myös laadukasta proteiinia, joka auttaa pysymään kylläisenä pidempään, ja siinä on paljon D-vitamiinia, joka on erityisen tärkeää talven pimeinä kuukausina.
– Voisi sanoa, että kalan monipuoliset ravintoarvot tekevät siitä suorastaan arjen superruoan, kalayhdistyksestä todetaan.
Uudet ravitsemussuositukset kannustavat lisäämään kalan käyttöä ruokavaliossa. Suositusten mukaan kalaa tulisi syödä noin 300–450 grammaa viikossa, ja tästä vähintään 200 grammaa rasvaista kalaa (esimerkiksi muikkua tai Suomessa kasvatettua kirjolohta).
