Mainos

Pettynyt Niinistö harkitsee eroa

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ei näe mielekkäänä enää jatkaa tehtävässään puhemiehen vaalissa saamansa epäluottamuslauseen jälkeen. Niinistö kertoi aiemmin päivällä pitävänsä puhemiehen vaalin tulostaan surkeana.

Niinistö kertoi puhemiehistön tiedotustilaisuudessa joutuvansa harkitsemaan nyt luopumista. Hän jätti ratkaisunsa kuitenkin vielä auki.

Niinistö sanoi, että hän ei voinut lain mukaan kieltäytyä vastaanottamasta tehtävää vaalin jälkeen. Hänen mukaansa puhemies ei kuitenkaan voi toimia tilanteessa, jossa epäluottamus on näin kovaa.

Niinistö: Minä sanon suoraan

Niinistö on myös kertonut pitävänsä kohteluaan epäreiluna. Hän kertoo saaneensa etukäteen lupauksia, joiden mukaan hänen valintansa ei aiheuttaisi sellaista protestia kuin nyt nähtiin.

- En ollut valtavan innokas ylipäätään jatkamaan, koska kukapa haluaa vaikeuksia itselleen jatkuvalla syötöllä. Mutta sanotaan näin, että minusta olisi ollut vähintään kohtuullista että olisi vaivauduttu etukäteen jollain tavalla informoimaan. Sen sijaan tuli päinvastaista viestiä. Minä en ole omassa elämässäni tottunut ihmisille sillä tavalla toimimaan, vaan minä sanon suoraan, Niinistö kihisi.

Niinistä sai puhemiehen vaalissa 89 ääntä, kun viime äänimäärä oli 141.

Lue myös:

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.