Mainos

Petteri Sihvoselta suorat sanat Tapparan pelistä: Jukka Rautakorpi ei ole täysin tehtäviensä tasalla

4:30

MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen kritisoi SM-liigaseura Tapparan päävalmentajaa Jukka Rautakorpea kirvesrintojen mekaanisesta pelaamisesta.

Pääkuvan videolla Sihvonen arvioi myös, miksi Kärpät on tällä hetkellä niin vahva.

Sihvonen kertoo pitäneensä edelliskauden hopeamitalistia Tapparaa vahvana mestarisuosikkina tälle sesongille, mutta peli ei ole kauden avauskoitoksissa vakuuttanut. Tapparalla on yhdeksästä ottelusta kasassa vasta yhdeksän pistettä, ja joukkue on sarjassa vasta 12:ntena.

– Voidaan puhua siitä, että Tappara lähti viime kauteen pelaamaan jatkuvan liikkeen jääkiekkoa eikä se ottanut ollenkaan onnistuakseen. Jukka Rautakorpi on palauttanut Tapparan pelaamisen tällaiselle rautakorpelais-tapolalaiselle linjalle. Nyt kun katson todella tarkasti Tapparan pelaamista, olen tullut siihen johtopäätökseen, että tätä rautakorpelais-tapolalaista lätkää peluuttaa paremmin Jussi Tapola. Rautakorpi ei ihan hallitse sitä, Sihvonen paaluttaa.

Tapola hyppäsi Tapparassa päävalmentajaksi Rautakorven saappaisiin vuosiksi 2014–2017, kunnes Rautakorpi palasi Tapolan menestysjakson jälkeen puikkoihin viime kaudeksi. Tapparalla oli edellissesongillakin runkosarjassa vaikeutensa, ja pelin rakenteelliset kipupisteet ovat paistaneet silmään myös tämän kauden alussa.

Eilen Tappara taipui kotonaan SM-liigaa johtavalle Kärpille maalein 2–4.

– Jos vertaan Kärppiin, joka on kuitenkin hyvä vertailukohta, Tappara pelaa aika mekaanisesti. Se pelaa sitä Meidän Peliä rautakorpelais-tapolalaisesti, eikä sitä pelata ihan toisteisesti ja viimeisen päälle. Syöttösuunnat ja pelaajien väliset etäisyydet eivät ole niin tarkkoja, mitä ne aikanaan olivat Tapolan aikana. Tämä tuottaa pikkaisen kitkaa pelaamiseen, eikä Tappara ole saanut tämänkään kauden alussa itsestään niin paljon irti kuin voisi saada, Sihvonen kritisoi.

Kun Rautakorven ote ei ole terävimmillään, Sihvonen kääntää katsettaan Tapparan pelaajistoon.

– Aika paljon tällä hetkellä tuntuu, että Tapparan pukukopista pitäisi löytyä sitä voimaa, kun päävalmentaja ei ole ihan niin tehtäviensä tasalla kuin sopisi odottaa, Sihvonen sanoo.

Alla Tulosruudun kuvaa Tapparan ja Kärppien torstaisesta ottelusta.

6:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.