Kärpät kukisti Tapparan, NHL-lupaukselle kauden avausmaali – HIFK:n superlupaukset avasivat maalihanansa Liigassa

Viime kauden finalistit Tappara ja Kärpät ottivat yhteen torstaina SM-liigassa. Kärpät selviytyi ottelusta voittajana, kun se kukisti Tapparan 4-2-lukemin.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa.

Tappara meni ottelun avauserässä 1-0-johtoon Jarkko Malisen osumalla. Kärpät teki kuitenkin kaksi maalia lyhyen ajan sisään, kun Michal Kristof ja Aleksi Heponiemi onnistuivat maalinteossa. Maalillaan Heponiemi paikkasi avauserän virhettään.

Kärpät teki toisessa erässä vielä yhden maalin ja kolmannessa erässä Rasmus Kupari muutti kauden avausosumallaan loppulukemiksi 4-2.

Lukko otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kukisti JYPin 5-3-lukemin Raumalla.

JYP johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Lukko tuli joka kerta tasoihin. Lukko otti voittonsa lopulta toisen erän tehohetkensä turvin, kun se teki kolme maalia lyhyen ajan sisään. Maalintekijöinä toimivat Rony Ahonen, Roni Sevänen sekä Arttu Ilomäki.

Ennen JYP-voittoa Lukko oli voittanut viimeksi kotonaan viime kaudella tammikuussa.

HIFK nousi voittoon, Sport voitti Pelicansin

Jukurit kiusasi HIFK:ta Helsingissä, mutta HIFK otti 4-3-voiton.

Ottelun ratkaisu syntyi toisessa erässä, kun HIFK otti liikaa jäähyjä. Turo Asplund vei mikkeliläiset 2-1-johtoon ja erän puolivälissä Teemu Suhonen teki Jukurien kolmannen maalin.

HIFK nousi kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin Kyle Quinceyn ja Anton Lundellin osumilla. Lundell teki Liiga-uransa avausmaalin.

Lopulta Niklas Nordgren ratkaisi ottelun liigauransa ensimmäisellä maalilla.

Sport nousi 4-3-voittoon Pelicansista Lahdessa.

Sport aloitti ottelussa maalinteon, kun Jesse Paukku vei vaasalaiset heti ensimmäisen erän alussa 1-0-johtoon.

Sportin maalin jälkeen kuvaan astui Pelicansin Hynek Zohorna, joka teki kaksi seuraavaa maalia. Jesse Mankinen teki vielä kolmannen osuman lahtelaisille.

Sport nousi kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin Victor Westermackin ja Tommi Tikan osumilla.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisun teki Joel Kiviranta.

Otsikkoa päivitetty klo 21.04: Lisätty maininta Lundellin ja Nordgrenin Liiga-urien avausmaaleista.