Miksi SM-liigajätti Tappara on yllättävän pahoissa vaikeuksissa? Päävalmentaja Jussi Tapola myöntää avoimesti: "Emme osanneet varautua"

4:18
Mikä Tapparan pelissä mättää? Mestarivalmentaja Jussi Tapola perkaa omiensa otteet.

Jääkiekon SM-liigassa jättiseuroihin kuuluva Tappara on kokenut yllättävän isoja vaikeuksia alkukauden aikana. Tapparan peli on ollut sekaisin ja se on heijastunut myös tuloksiin. Missä mättää? Päävalmentaja Jussi Tapola avasi taustoja Tulosruudulle.

Ennen perjantain kierrosta Tappara oli sarjataulukossa vasta sijalla kymmenen. Ero paikallisvastustaja Ilvekseen on kasvanut jo 18 pisteeseen.

Tappioiden lisäksi Tappara on jättänyt itsestään hyvin sekavan vaikutelman.

Muun muassa MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ihmetteli kirvesrintojen toimintaa Liigaviikossa. Sihvosta hämmästyttää se, miksi Tappara on hakenut ”niin isoa uudistuksia muuten toimivaan sapluunaan”.

– Uudistukset pitäisi mielestäni tehdä sen vanhan pohjalta eikä todellakaan niin, ettei vielä tiedetä, mikä tälle joukkueelle sopii. Ei tämä joukkue ole sen kummempi kuin mikään aiempikaan Tapparan joukkue, Sihvonen mietti.

Vaikeudet näkyvät Tapparan joukkueessa, jossa jopa ilopilleri Dominik Hrachovina on vakavalla naamalla.

– Joskus naurattaa, joskus ei. Nyt ei oikein naurata, Hrachovina sanoo MTV Urheilulle.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Tapola myöntää, että Tappara yllättyi SM-liigan yleisestä trendistä alkukierroksilla.

– Odotimme, että vastustajilta tulee kovaa painetta ja että luistellaan paljon. Meitä yllätti se, että tuolla oli paljon niin sanotusti sisään pelaavia joukkueita. Keskialueen puolustaminen, träp-pelaaminen on ollut merkittävässä roolissa alkukaudella. Se oli jotain, mihin emme osanneet varautua niin hyvin, Tapola sanoo.

Tällä Tapola vastaa Petteri Sihvosen lähettämään kysymykseen siitä, että miksi Tappara lähti kauteen ilman valmista pelitapa-ajatusta.

Toinen kysymys on se, että miksi Tappara on etsinyt koko ajan pelitapaa, eikä se ole jauhanut, eli pelannut toisteisesti.

Lisää muun muassa tästä jutun yläreunan videolla, jossa Tapola puhuu myös useiden muiden seurojen NHL-lainoista ja siitä, miten seurassa ajatellaan alkukauden otteista ja tuloksista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja