Petteri Sihvonen löysi syyn KalPan haaksirikkoon penkin päästä: "Joukkue, joka puurtaa ja puurtaa"

Maalikooste: KalPa - JYP 4:02
KalPa ei edennyt pudotuspeleihin.

Kuopion KalPa jäi niukasti ulos SM-liigan pudotuspeleistä. Vielä muutama kierros sitten tilanne näytti kuopiolaisten osalta hyvältä, mutta joukkue hävisi peräti kuusi viimeistä otteluaan.

Petteri Sihvosen mukaan KalPan koko kautta leimasi ilottomuus.

– Mielestäni KalPa on läpi kauden ollut semmoinen väkinäisesti tulosta pakottava iloton joukkue, joka puurtaa ja puurtaa. Se menee minun papereissani aika rajusti päävalmentajan (Tommi Miettinen) piikkiin, Sihvonen sanoo suoraan.

Voittokaan ei olisi lopulta KalPaa pelastanut viimeisessä ottelussa, mutta runkosarjan lopun surkeat otteet ovat peiliin katsomisen paikka.

– Mielestäni KalPa on vähän murheellisen näköinen, kun Tommi Miettinen on aitiossa. Erikoinen juttu että Miettisellä on vielä vuosi sopimusta jäljellä, Sihvonen pohtii.

Epätasapaino joukkueessa

Sihvonen nostaa esiin jo joukkueen rakennusvaiheen, missä asiantuntijan mukaan tehtiin virheitä.

– Joukkueessa on kohtuu hyvät hyökkääjät mutta heikot pakit. Sitten kun pakkipäässä tuli vielä muutaman johtavan pelaajan loukkaantuminen, niin ei joukkueessa ollut kunnollista tasapainoa hyökkääjien ja puolustajien kesken, Sihvonen analysoi.

Kuopiolaisten otteet eivät vakuuttaneet kouliintunutta kiekkomiestä oikeastaan kauden missään vaiheessa.

– KalPa aloitti kauden surkeasti. Ei mitään kunnon voittoputkea, kunnes sitten loppukauteen ennen kuuden ottelun tappioputkea kova kiri Eero Kilpeläisen ja Tuomas Kiiskisen johdolla. Sitten taas se synti ja kuusi tappiota.

– Kun vähän heikolla itseluottamuksella joudutaan kovassa paineessa pelaamaan jatkuvasti maalin pelejä, niin lopulta psyykkinen jänne ei kestänyt sitä.

Ennen viimeistä kierrosta Pelicans ja KalPa taistelivat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se meni Lahteen, kun Pelicans kairasi tärkeän voiton HPK:sta lopun maaleilla.

– Kova peli Pelicansilta kovaan paikkaan, Sihvonen toteaa.

Pelicans nousi vielä runkosarjan yhdeksänneksi, kun se onnistui iskemään voittomaalin kuudella viittä vastaan.

– Tietynlaista neroutta Pelicans-valmennukselta. Oli varautunut siihen, että jos Niiralan montusta tulee tieto, että KalPa on hävinnyt, niin sitten vielä maalivahti pois ja kolmen pisteen voitto. Dramaattinen peli, Sihvonen hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat