Yksi asia korvensi pahasti Marko Virtasta Lukon tippumisen jälkeen – näin hän kommentoi omaa suoritustaan

Lehdistötilaisuus: HIFK - Lukko 5:51
Videolla maanantain HIFK-Lukko-ottelun lehdistötilaisuus.

SM-liigan runkosarjaa pitkään johtaneen Rauman Lukon kausi päättyi puolivälierävaiheeseen. Asia varmistui, kun Helsingin IFK oli parempi kuudennessa puolivälieräottelussa lukemin 3–2. Lukon toimintaa leimasi jo pitkään paha epäsuhdanne, joka korvensi myös raumalaisjoukkueen päävalmentajan Marko Virtasen mieltä.

Lukko lähti puolivälieriin haastavasta tilanteesta, sillä sen trendi oli pahasti laskeva. Syksyn raju tuloskunto oli enää muisto menneestä.

Ongelmat konkretisoituivat viimeisellä, mahdollisella hetkellä. Eli silloin, kun kiekkoa piti lyödä pömpeliin.

– Jouduimme tekemään hirmumäärän töitä yhden maalin eteen. Loimme 90-prosentissa runkosarjan peleistä enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Ja teimme yhtä paljon maaleja kuin häntäpään joukkue. Kyllä me jumppasimme tuota puolta. Ylivoimaa, maalintekoa, kaikkea. En sitten pystynyt auttamaan yksilö- ja viisikkotasolla tarpeeksi, jotta olisimme saaneet tehokkuutta lisää. Onhan tämä sillä tavalla raskasta, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen myönsi MTV Urheilulle.

Lukon kausi päättyi dramaattisesti, sillä se johti maanantain HIFK-taistoa vielä kolme ja puoli minuuttia ennen loppua 2–0. HIFK tuli rinnalle ja paineli jatkoerässä voittoon.

– Toinen löi all-in ja silloin koko hommasta tulee vähän sellaista epäpeliä. Meillä oli vielä siinä kolmannen erän lopussa ylivoimahyökkäys, mikä kuvasti hyvin koko hommaa. Joko teet tai toinen saa kipinää. Olihan tuo loppu aika dramaattinen. Kaikki oli hanskassa vielä ennen jäähyä, mikä tuli siihen. Se oli vielä ihan tahaton ja harmittava tilanne, Virtanen pohti.

Virtanen kommentoi myös lyhyesti omaa onnistumistaan Lukon penkin takana.

– Oli siellä asioita, missä olimme hyviä. Tavoite oli päästä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja olimme kolmansia. Mun tehtävä on saada joukkue siihen iskuun, että voimme voittaa pelejä. Sitä voivat sitten muut arvioida, että tapahtuiko niin, Virtanen mietti.

Lue myös:

    Uusimmat