Liigafinaalien taisteluparit: HPK tarvitsee väkevämmän kultakypärän – onko Emil Larmista ennakkosuosikkien selättäjäksi?

Petteri Sihvonen arvioi SM-liigan finaalien lähtöasetelmat 3:59
Videolla MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi Kasperi Kunnakselle finaalisarjan taistelupareja.

Tänään alkavassa jääkiekon SM-liigan finaalisarjassa katseet kohdistuvat avainpelaajiin, joista MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen nostaa esiin kolme tärkeää taisteluparia.

Pakistosta Sihvonen nostaa esiin Kärppien Teemu Kivihalmeen ja HPK:n Petteri Nikkilän. Hyökkääjistä vastakkain asetetaan kultakypärät Ville Leskinen ja Teemu Turunen.

– Leskinen on ollut vauhdikas, juonikas ja aikaansaava. Myös Teemu Turunen on tehnyt tulosta, mutta jollain tavalla hän ei ole vielä toistaiseksi yltänyt sille tasolla, jolla hän pelasi runkosarjassa. HPK tarvitsee kipeästi pikkuisen terävämpää Turusta, Sihvonen linjaa.

Maalivahtien taistelussa Kärppien Veini Vehviläinen tulee finaaleihin kokemusta rikkaampana: hän johdatti vuosi sitten torjunnoillaan oulaiset mestaruuteen Tapparaa vastaan. Kumpikin 22-vuotiaista veskareista on voittanut urallaan nuorten maailmanmestaruuden, mutta HPK:n Emil Larmi on vielä askeleen perässä saavutuksissa aikuisten tasolla.

– Vehviläisellä on jo näyttöjä ja sulka hatussa finaalitasolla viime kaudelta. Hän on ehkä tässä ennakkosuosikki, mutta nuori Emil Larmi – hänessä on valtava potentiaali. Hän on temperamenttinen ja taitava. Ihan varmasti tulee hyvin haastamaan Vehviläisen, Sihvonen arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat