SM-liigassa muhii sensaatio: "Parasta suomalaista lätkää" pelaava yllätysnippu iso uhka Kärpille ja Tapparalle

4:28
Videolla Petteri Sihvonen listaa SM-liigakauden onnistujia.

Jussi Ahokkaan luotsaama KooKoo on ollut yksi käynnissä olevan SM-liigakauden suurimmista onnistujista. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen uskoo, että hienoa jääkiekkoa pelaava KooKoo valmis haastamaan Suomen kiekkojätit kevään tosipeleissä.

Nousunsa jälkeen vasta viidettä kauttaan SM-liigassa pelaava KooKoo on jäänyt toistaiseksi jokaisella kaudellaan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella meno kaukalossa on ollut täysin erilaista. Kun SM-liigan runkosarjaa on pelaamatta enää noin neljännes, taistelee KooKoo tiukasti pudotuspelien kotiedusta ja jopa koko runkosarjan kakkossijasta.

Vaikka viime vuosien kestomenestyjät Kärpät ja Tappara keikkuvat tälläkin hetkellä SM-liigan kärkisijoilla, eivät suomalaisjättien esitykset ole vakuuttaneet Petteri Sihvosta riittävästi. Varsinkin KooKoon ja päävalmentaja Jussi Ahokkaan suoritukset ovat lupauksia herättäviä.

– En pidä Kärppiä ja Tapparaa niin mahdottoman onnistuneina. Sen takia on enemmän aihetta puhua ennen muuta KooKoosta. Jussi Ahokas on tehnyt hyvää työtä. On vaikea sanoa, onko hänellä käsissään loistavat pelaajat. Hänellä on hyvät pelaajat, mutta mitään väheksymättä urheilujohtaja Jarno Kultaselta ja hänen kyvyiltään rakentaa joukkuetta, tälläkin joukkueella olisi voitu pelata huonommin, Sihvonen summaa.

Pitkään Suomen juniorimaajoukkueiden parissa työskennellyt Ahokas siirtyi ensimmäistä kertaa SM-liigan päävalmentajaksi käynnissä olevaksi kaudeksi. Edelliset vuodet Ahokas luotsasi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vaihtelevalla menestyksellä, mutta urakka Nuorten Leijonien peräsimessä päättyi parhaalla mahdollisella tavalla kultaisiin juhliin. 

Ahokas on tuonut nuorten maailmanmestaruuteen johdattaneen pelitavan myös SM-liigakaukaloihin, mikä on toiminut mahtavasti KooKoon sensaatiomaisen vireen taustalla.

– Ensin floppikausi Nuorissa Leijonissa, sen jälkeen täysosuma Nuorten Leijonien kanssa. Oikeastaan hän on tuonut sen Nuorten Leijonien täysosumasapluunan KooKoohon pelitapana. Pelaajatkin näyttävät todella hyvältä ja siinä saa seurajohtokin sen kiitoksen. Ihan parasta suomalaista lätkää tällä kaudella on pelannut KooKoo, Sihvonen painottaa.

Viime kaudella runkosarjassa viidenneksi sijoittunut HPK ylsi monien yllätykseksi aina Suomen mestaruuteen asti. Vastaavanlainen nousu kärjen takaa mestariksi on tänäkin vuonna hyvinkin mahdollista.

– Aivan hyvin sellaisia HPK:n tyylisiä haastoja voi odottaa muun muassa KooKoolta, Sihvonen ennakoi kevättä.

Ilveksellä riittää nuoruutta ja nälkää

KooKoon ohella myös Ilves on ollut kiistatta yksi kauden suurimmista onnistujista. Kehnosti kautensa aloittanut joukkue on noussut kiitäen jo sarjan kärkikolmikkoon, eikä peliesityksissä näy hyytymisen merkkejä.

Ilveksen joukkue on nuori ja lahjakas. Joukkueen vanhin pelaaja Aleksi Elorinne täytti hiljattain 30 vuotta, ja tupsukorvien avainpelaajat ovat vasta lähestymässä uransa parhaita vuosia.

– Ilveksen suuruus on siinä. En tiedä, ovatko aivot Risto Jalo, missä määrin Karri Kivi ja urheilutoimenjohto osallistuivat siihen, mutta kasassa on hyvin mielenkiintoinen joukkue. Se tuo mieleen jotenkin sen Pohjois-Amerikan liikkuvan yhdistelmäjoukkueen, joka pelasi maailmancupissa (vuonna 2016).

– Moderneja nuoria pelaajia hankittu nyt jo 2-3 kauden ajan. En tiedä, onko ihan vielä Ilveksen aika, mutta jos saisi tämän porukan pysymään vielä kasassa, mikä saattaa olla ihan mahdottomuus, viimeistään ensi kaudella voisi odottaa vaikka mitä, Sihvonen spekuloi.

Yksi onnistujista löytyy myös penkin takaa. Ilves antoi jo syyskuussa potkut seuraa pitkään luotsanneelle Karri Kivelle ja sarjan hännillä majailleen joukkueen päävalmentajaksi astui kakkosluotsina operoinut Jouko Myrrä. Myrrän alaisuudessa Ilves on onnistunut ulosmittaamaan potentiaalinsa hienolla tavalla, ja tupsukorvat ovatkin nousseet mukaan runkosarjan kärkitaistoon.

– Jouko Myrrä on onnistunut. Hän on valmentanut viisaasti ja antanut apuvalmentaja Olli Salon vaikuttaa paljon pelitavallisiin asioihin. Ilves on yksi näitä onnistujia ja kevään mustia hevosia, Sihvonen summaa.       

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja