Petteri Sihvonen hehkuttaa Tero Lehterän ”erikoispaikkaajaa” – isosta kuvasta raaka arvio: "Orastava kriisi"

12:55
Liigaviikko perkaa viikon kiekkopuheenaiheet – tehomies Aaltonen toi ryhtiä Kärppiin.

Jääkiekon SM-liigassa perjantain tv-pelinä (Sub) toimii SaiPan ja Ilveksen kohtaaminen. Syksyn aikana SaiPan leirissä on sattunut ja tapahtunut. Isoin muutos tapahtui penkin takana, kun SaiPa lomautti valmennuksensa. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen jakaa vuolaat kehut Tero Lehterän paikkaajalle Ville Hämäläiselle. Silti, iso kuva saa hälytyskellot soimaan.

SaiPa päätyi lomautuspäätöksiin talousvaikeuksien takia.

Lehterän pitäisi palata päävalmentajatehtäviin tammikuussa. Tätä ennen SaiPan penkin takana toimivat Hämäläinen, Ville Koho ja seuran toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan SaiPan pelissä on näkynyt selkeitä muutoksia sen jälkeen, kun Hämäläinen astui Lehterän tilalle.

– Hämäläinen haluaa, että SaiPa pelaa kiekkokontrollia. Siitä pitää antaa sulka Hämäläisen hattuun, miten nopeasti hän on saanut kiekkokontrollin piirteitä SaiPan pelaamiseen, Sihvonen miettii Liigaviikko-ohjelmassa.

Pelillisistä muutoksista huolimatta SaiPan pistekeskiarvo on pysynyt samoissa lukemissa.

– Se kielii siitä, että SaiPan pelaajisto ei ole liigan eliittiä. Toki, Lehterän paluun kannalta on ihan hyvä, että tämä jakso ei ole mennyt tuloksellisesti mitenkään hurjasti. Ville Hämäläinen on kuitenkin onnistunut mainiosti, sillä nämä kaikki pelit ovat olleet maalin pelejä, joissa hän on ollut mukana. Tämä taas on merkki siitä, että kyseessä on potentiaalinen tulevaisuuden ammattivalmentaja, Sihvonen miettii.

Mutta.

– Valmensi joukkuetta miten tahansa, niin pelaajiston taso muodostaa tietynlaisen lasikaton. Tässä näkyy seuran ja Lappeenrannan alueen taloustilanne. Voidaan puhua orastavasta kriisistä, Sihvonen sanoo SaiPan tilanteesta.

Yläreunan videolla juttua muun muassa Juhamatti Aaltosen Kärpät-siirrosta ja SM-liigan NHL-lainojen tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja