Sihvonen: Juhamatti Aaltosen superillan takana iso muutos – Kärpät näytti uudet kasvonsa

12:55
Liigaviikko perkaa viikon kiekkopuheenaiheet – tehomies Aaltonen toi ryhtiä Kärppiin.

Jääkiekon SM-liigassa alkuviikon isoin seurattava kohde oli Juhamatti Aaltonen, joka teki loppukauden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Aaltosen kausidebyytti oli jäätävä: tehot 0+4 JYPiä vastaan. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Aaltosen superillan taakse verhoutui ”uusi Kärpät”.

Aaltosen sopimus julkaistiin maanantaina. 35-vuotias hyökkääjä oli heti mukana, kun Kärpät matkusti tiistaina JYPin luo.

Iin taikuri oli heti isossa valokeilassa, kun hän alusti neljä Kärppien maalia 6–3-voitto-ottelussa.

MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Aaltosen tehoillan takaa paistoi läpi iso tekijä.

– Fakta on se, että Kärpät on muuttanut pelitapaansa HIFK:lle kärsityn 1–7-katastrofitappion jälkeen. He ovat vetäneet viisikkonsa tiiviimmäksi, Sihvonen totesi Liigaviikko-ohjelmassa.

Muutos näkyi konkreettisesti muun muassa tiistain JYP-ottelun Kärppien 0–1-osumassa. Tilanteessa Aaltonen haki kiekon laiturina syvältä omalta alueelta. Tämän jälkeen hän murtautui kaistaa pitkin sisälle, jakaen loistavan levityssyötön Mika Pyörälälle. Suora hyökkäys päätyi punalampun vilkkumiseen.

– Tuo oli symbolinen osoitus Kärppien uudesta tulemisesta, Sihvonen analysoi, viitaten Kärppien pelitapamuutokseen.

Lisää perkausta Aaltosen Kärpät-siirrosta ja hurjasta debyytistä jutun yläreunan videolla. Mukana myös keskustelua SM-liigan NHL-lainojen tilanteesta ja viikon ottelusta SaiPa-Ilves.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja